• Izdavačka kuća Odiseja
Video / 10.01.2018.

Džeklin Vilson priča kako je dobila inspiraciju da napiše roman „Ilustrovana mama" (The Illustrated Mum) koji je dobio prestižnu Gardijanovu nagradu i godinama se nalazi na listi najčitanijih dečjih knjiga u britanskim bibliotekama.

detaljnije
Video / 21.12.2017.

Učenici OŠ „France Prešern" obrađivali su knjigu Jensa Albuma „Jovan s Planine galebova". Knjiga je inspirisala likovne i literarne radove, diskusiju i kreativno sagledavanje problema.

detaljnije
Prikazi / 21.12.2017.

Jedno izolovano ostrvo u Finskom zalivu, jedna povremeno džangrizava baba i jedno često nemirno dete stvaraju književni mikrokosmos koji pleni čitaoca već od prve rečenice.

detaljnije
Video / 21.12.2017.

Ju Nesbe priča o trećoj knjizi u serijalu o Doktoru Proktoru, „Doktor Proktor i smak sveta. Možda." i otkriva gde najviše voli da piše, šta ga inspiriše i kako se knjiga menja tokom samog procesa.

detaljnije
Video / 18.12.2017.

Prilog Gordane Glavnić u emisiji „Tako stoje stvari" emitovane na Prvom programu RTS 11.12.2017. O knjizi govore učenici OŠ „Nikola Tesla" iz Beograda. „Mrzim avanture jedan je od retkih romana Džeklin VIlson u kojem su glavni junaci dečaci.

detaljnije
Video / Zanimljivosti / 15.12.2017.

Popularna engleska autorka Džeklin Vilson odgovara na nekoliko najčešće postavljanih pitanja svojih brojnih obožavalaca kao što su: Koja je njena omiljena knjiga, ko su joj omiljeni junaci, gde pronalazi inspiraciju, ima li hobi i kućnog ljubimca.

detaljnije