• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 30.01.2018.

Glavni junak romana "Godina zeca" je Karlo Vatanen, srednjovečni uspešni novinar, koji na početku romana, sa kolegom sa kojim putuje, doživljava saobraćajnu nezgodu.

detaljnije
Prikazi / 26.01.2018.

Riko, Oskar i tajanstvene senke nesumnjivo je Štajnhefelova najznačajnija i najpopularnija knjiga, koja je stekla obožavaoce širom sveta.

detaljnije
Prikazi / 25.01.2018.

Ako ste čitali Hornbijev roman Dug put do dna – pročitajte i Nezaboravno kolektivno samoubistvo. Ako volite Erlenda Lua, naročito njegov Mulej, dajte šansu Pasilini. Videćete gde su pomenuti autori našli svoju inspiraciju i bez obzira da li će vam se Nezaboravno kolektivno samoubistvo dopasti ili ne, imaćete novi pogled na tematiku, na romane koji se tom tematikom bave, na Finsku, na sam život. Malo li je od jednog romana?

detaljnije
Prikazi / 24.01.2018.

Jedini značajniji lik u romanu koji nije ni dobar ni loš (mada ipak bliži negativnom polu), onaj čijem svjetonazoru Picorno pretpostavlja svoj odnos prema djeci i prema francuskoj kulturi, lik je gospođice Džejn. U pogovoru Picorono kaže da se u romanima Šarlote Bronte jasno ogleda njen stav da ne treba biti bolećiv prema djeci i da je francuska kultura „licemjerna, lakoumna i površna“. Ovaj roman je njen odgovor na te stavove najstarije sestre Bronte.

detaljnije
Video / 23.01.2018.

Jasmina Vrbavac predstavlja knjigu „Godina zeca" Artoa Pasiline u emisiji Metropolis 19. 11. 2015.

detaljnije
Prikazi / 22.01.2018.

Dečak Nikola je ljut na svoje roditelje. Teraju ga na spavanje a on bi još igrao igricu. I stalno mu nesto naređuju, on misli da su njegovi roditelji najgori na svetu. Rešio je da nađe nove roditelje.

detaljnije