• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 08.02.2018.

Pitanja koja otvara roman Katarine Mazeti nisu samo pitanja egzistencije nakon gubitka identiteta. Pitanje ljubavi koja se rađa na mestu gde sve umire. Pitanje strasti na mestu koje je jednolično. Pitanje posla u kolektivu koji se drži bledih okvira oronulih korica knjige.

detaljnije
Vesti / 07.02.2018.

Među nominacijama za Knjigoskopova godišnja priznanja za najbolja ostvarenja u domenu književnosti za decu i ove godine se našlo nekoliko Odisejinih izdanja

detaljnije
Prikazi / 07.02.2018.

Kad sat otkuca trinaest je uzbudljiv, misteriozan, istraživački roman. Preporuka deci – da shvate da treba da tragaju, jer će samo tako spoznati sva čuda (ne)vidljivog sveta. Preporuka odraslim osobama, da shvate da svet koji im je znan i koji se čini otkrivenim krije mnoga čuda i misterije.

detaljnije
Prikazi / 01.02.2018.

Zbirka „Šetnje Adom“ predstavlja impresionističke zapise o najpoznatijem beogradskom kupalištu, jednom od autorkinih omiljenih mesta u rodnom gradu. Zbirka se sastoji iz tri dela, odnosno tri trase kojima se može šetati (Velika adska tura, Mala adska tura i Oko jezera), a svaki deo čine, grubo podeljeno, tri vrste zapisa.

detaljnije
Prikazi / 31.01.2018.

Ištvan Lakatoš, mađarski pisac za decu i ilustrator, i sam je pronašao inspiraciju u stimpanku i, želeći da ga približi mlađoj čitalačkoj publici, napisao serijal u kojem je glavni junak upravo Nikola Tesla.

detaljnije
Video / 31.01.2018.

Pitali smo Jasminku Petrović o čemu se radi u knjizi koju sada piše

detaljnije