• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 21.12.2017.

Jedno izolovano ostrvo u Finskom zalivu, jedna povremeno džangrizava baba i jedno često nemirno dete stvaraju književni mikrokosmos koji pleni čitaoca već od prve rečenice.

detaljnije
Video / 21.12.2017.

Ju Nesbe priča o trećoj knjizi u serijalu o Doktoru Proktoru, „Doktor Proktor i smak sveta. Možda." i otkriva gde najviše voli da piše, šta ga inspiriše i kako se knjiga menja tokom samog procesa.

detaljnije
Video / 18.12.2017.

Prilog Gordane Glavnić u emisiji „Tako stoje stvari" emitovane na Prvom programu RTS 11.12.2017. O knjizi govore učenici OŠ „Nikola Tesla" iz Beograda. „Mrzim avanture jedan je od retkih romana Džeklin VIlson u kojem su glavni junaci dečaci.

detaljnije
Video / Zanimljivosti / 15.12.2017.

Popularna engleska autorka Džeklin Vilson odgovara na nekoliko najčešće postavljanih pitanja svojih brojnih obožavalaca kao što su: Koja je njena omiljena knjiga, ko su joj omiljeni junaci, gde pronalazi inspiraciju, ima li hobi i kućnog ljubimca.

detaljnije
Prikazi / 14.12.2017.

Ester Nilson je mlada pesnikinja, intelektualka, koja tačno zna šta hoće u životu. Za razliku od mnogih oko nje, njoj život ne predstavlja konfuziju već jedan logičan sled uzroka i posledica koje samo treba odgonetnuti, što njenom logičkom, racionalnom umu odlično ide. Ona živi racionalno, tako se i hrani, i džogira, i piše, i odlazi na piće sa drugaricama, a tako i deli svoj život sa čovekom koji ume da je ostavi na miru kada joj je to potrebno.

detaljnije
Prikazi / 06.12.2017.

,,Još malo pa nestalo" je putopis koji je nastao nakon niza putovanja osamdesetih godina dvadesetog veka, sa zoologom Markom Karvardinom, čiji je cilj bio potraga za najređim životinjskim vrstama na Zemlji. Pored putopisa, na putovanjima je nastao i materijal za radio-emisiju koja se bavila istom tematikom (BBC). Adams je bio poznat kao veoma aktivan u borbi za očuvanje prirode, naročito ugroženih vrsta, pa činjenica da se baš on našao u ovakvoj avanturi ne treba da začudi čitaoce.

detaljnije