• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 30.06.2020.

U novoj emisiji Čitač, književna kritičarka Slavka Vlalukin preporučuje roman Amok luksemburškog pisca Tulija Forđarinija.

detaljnije
Prikazi / 20.06.2020.

Portal Superteen i Odiseja čitaocima poklanjaju primerke romana ,,Amok: Luksemburška ljubavna priča" Tulija Forđarinija

detaljnije
Prikazi / 27.04.2020.

Tufova funkcija ne leži samo u tome da ohrabri publiku da upozna i istraži svet oko sebe. Kroz svaku priču provlače se pouke, nekada vrlo očigledne, nekad predstavljene kao Tufove opservacije i zaključi o svetu. Zahvaljujući činjenici da tokom svojih putešestvija uspostavlja mnoga prijateljstva i bliske odnose, Tufo, a s njim i mlada publika, naučiće dosta o ljudima i međuljudskim odnosima, ali i to da u životu postoje i tužni događaji poput teških rastanaka i smrti onih koje volimo.

detaljnije
Prikazi / 22.04.2020.

Maja Lunde je odlučila da o problemu izumiranja pčela napiše roman kakav bi i sama volela da čita – ekološki i politički angažovan i informativan, ali i lepo književno oblikovan, prožet ne samo problemima sa kojima se čovečanstvo suočava na globalnom nivou, nego i intimnim, porodičnim razdorima i dramom običnog čoveka.

detaljnije
Prikazi / 03.03.2020.

Zoran Janković povodom osmog marta čitaocima City Magazina preporučuje najbolji poklon - knjige! Među preporučenim naslovima našao se i roman ,,Istorija pčela" Maje Lunde.

detaljnije
Prikazi / 04.02.2020.

Prilog o romanu ,,Istorija pčela" Maje Lunde, emitovan na Radio Beograd 202 31. decembra 2019. godine. O knjizi govore: Teofil Pančić, Radoš Kosović i Sandra Bakić Topalović. Autorka priloga je Svetlana Mladenović.

detaljnije