• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 12.12.2019.

,,Istorija pčela” Maje Lunde je izuzetno važna knjiga. Ona govori o temi koja jednako važna za svakog čoveka na planeti. To nije samo priča o izumiranju pčela, već i tragediji pojedinca i čitavog čovečanstva.

detaljnije
Prikazi / 12.12.2019.

Roman ,,Mladi trogloditi" Emanuele Pagano osvojio je prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost 2009. godine

detaljnije
Prikazi / 10.12.2019.

Element fantastičnog u romanu Ronja, razbojnička kći poglavito je  povezan sa motivima prirode i šume i ima veliku ulogu u konstruisanju likova dece i vizije njihove emancipacije. Oni moć i kontrolu nad sopstvenim sudbinama uglavnom uspostavljaju izdvajanjem, ignorisanjem ili naprosto potpunom drugošću u odnosu na svet društvene stvarnosti. 

detaljnije
Prikazi / 09.12.2019.

Iako nije usko orijentisana samo na ljude koje interesuje ekologija, ,,Istorija pčela" Maje Lunde je veoma bitna knjiga. I smatram da bi trebalo svi da je pročitaju.

detaljnije
Prikazi / 09.12.2019.

Savršeno bi bilo da sam je čitala kad sam imala 13 godina. Međutim, tada sam bila u takvom stanju umnog rastrojstva, da bih verovatno pomislila koliko je kul pobeći od kuće. Ali zapravo mi je veoma drago što sam Sto sati mraka pročitala baš sada. Kada sa 28 godina čitate ovu vrstu romana, vidite da oni nisu napisani samo i isključivo za tinejdžere.

detaljnije
Prikazi / 30.11.2019.

U veoma dobroj prozi Ane Volc, kao i u životu, podjednako greše deca i odrasli. Svako poseduje određenu, manje ili više uočljivu „falinku“, ali to je sasvim prihvatljivo i daleko od neoprostivog, dokle god postoji volja za promenom u boljem smeru.

detaljnije