• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 30.01.2020.

Ova bezvremenska priča u našim je bioskopima od 23. januara,  a mi smo odlučili sa našim prijateljima iz izdavačke kuće Odiseja da vam danas predstavimo ovu sjajnu knjigu koju po našem mišljenju treba da pročitaju svi ljudi, a mogla bi se naći i na spisku lektire u srednjoj školi.

detaljnije
Prikazi / 30.12.2019.

Književna kritičarka Nađa Bobičić je u tekstu ,,Avantura i odrastanje" pisala i o Doktoru Proktoru Jua Nesbea. Kulturni dodatak Politike, 28.12.2019.

detaljnije
Prikazi / 28.12.2019.

„Istorija pčela“, ponegde označena kao ekološki triptih, pripada novom Cli-Fi („climate changing fiction“ iliti klimatska fikcija) podžanru, kome je kumovao novinar Den Blum.

detaljnije
Prikazi / Video / 26.12.2019.

Poslušajte Dorin prikaz romana ,,Sto sati mraka" holandske književnice Ane Volc

detaljnije
Prikazi / 24.12.2019.

Sto sati mraka je sto sati bez struje kada likovi sami moraju da se staraju o sebi, u uslovima intenzivnog straha, nemoći i neizvesnosti. To je svet bez roditelja, u kojem oni propituju i svoje (dečje) i njihove (roditeljske) uloge. On ne besni samo napolju, već i u unutra – to je kovitlac besa i razočaranja sa kojim Emilija mora da se suoči.

detaljnije
Prikazi / 22.12.2019.

Koliko često razmišljate o pčelama? Sitne su, zujave, savršeno organizovane i često dosadne kada žele da se počaste vašom slatkom hranom. Ne volite njihove žaoke, ali med obožavate. Sad zamislite da one polako izumru. Život nije stao, ali vrlo brzo će se promeniti na način na koji ne možete ni da pretpostavite.

detaljnije