• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 16.11.2017.

Zbirka priča „Luckasta Lota“ je izmišljena i poručena za sve naše nestrpljivce (koji imaju sve vreme ovog sveta na rukavu), za sve naše migoljiće čije se energetsko polje puni pred spavanje, za sve nas odrasle koji bi mogli da se potrudimo da budemo za koju trunku više „deca koja razumeju svoju decu“. Astrid će poput vrsnog hirurga da izvede zahvat krijumčarenja osećanja poletnosti deteta i osvežiti nam pogled na dečije nestašluke.

detaljnije
Prikazi / 09.11.2017.

U prvom nastavku serijala Nesbe je vežbao žanr dečjeg romana kroz razradu dosetke o superprašku za prdenje, i ta stilska vežba pokazala se vrlo uspešnom. U drugom nastavku je uneo i neke dosta ozbiljnije tonove, uspevši da napravi vrlo dinamičan i smešan akcioni roman, obojen i nekim mračnijim emocijama. U ovom, trećem nastavku opet smo od ovog multitalentovanog Norvežanina dobili nešto drugačije i novo, i opet to što smo dobili sjajno funkcioniše.

detaljnije
Prikazi / 09.11.2017.

Mi, roditelji, od Rikove majke imamo priliku naučiti da ne trebamo djeci servirati gotova rješenja već im samo stvoriti sigurno okruženje i spoznaju da smo tu kada nas zatrebaju. Tada će se usuditi istraživati – i sebe i svoju okolinu.

detaljnije
Prikazi / 01.11.2017.

Onaj ko voli Džeklin Vilson, sigurno će voleti i ovaj roman. Stoga ga preporučujem prvo odraslim osobama. Da shvate da je neuspeh odskočna daska za avanture. Bićete samo stariji. Danas je dan da se prepustite nepoznatom. Naravno da ovaj roman preporučujem deci. Da shvate da sve mogu sama. Apsolutno sve.

detaljnije
Prikazi / 12.10.2017.

Kuvar, balerina, kosooki i babin duh je zanimljiv po strukturi, zapletu, izboru mesta i glavnih junaka, ali ponajviše po tome što većina likova ima ograničen rok trajanja, jer posle dužeg ili kraćeg vremena nestanu iz romana – naime, bukvalno ispare.

detaljnije
Prikazi / 05.10.2017.

Ukratko, “Godina zeca” je priča o čoveku koji, nakon godina besmislenog novinarskog rada za novine u koje više ne veruje i braka sa ženom koja ga dovodi do ludila, rešava da se otisne u predivnu finsku prirodu sa malenim zecom kojeg je njegov kolega slučajno udario kolima.

detaljnije