• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 06.09.2018.

”Svakome je potreban ključ. S pravim ključem možete širom otvoriti vrata. Zato što vam ih niko drugi neće otvoriti”

detaljnije
Prikazi / 06.09.2018.

„Putovanje kroz noć” (2011) spada u Dojlove romane namenjene mlađoj publici. Protagonistinja priče je Meri O’Hara, tinejdžerka koja samo što nije napunila 13 godina. Ulazak u tinejdž doba nije jedina promena sa kojom Meri mora da se nosi – njena nabolja drugarica Ava se seli u drugi kraj grada, a njena voljena baka u drugi svet.

detaljnije
Prikazi / 06.09.2018.

Nakon što pročitate „Francusku dadilju“, možda ćete poželeti ponovo da prelistate „Džejn Ejr“ i proverite da li vam je nešto ipak promaklo.

detaljnije
Prikazi / 30.08.2018.

Negde u jednom malom, maleckom gradu devetogodišnja Pipi Duga Čarapa živi sama u Vili Vilobrdi, s konjem i majmunom. Izdržava se od sanduka zlatnika koji joj je ostavio tata, gusarski kapetan Jevrem Duga Čarapa. Njeno stalno društvo su komšijska deca Tomi i Anika, koji s njom provode svaki slobodni trenutak.

detaljnije
Prikazi / 22.08.2018.

Džon Kliz je britanski komičar, kod nas najpoznatiji kao jedan od tvoraca Letećeg cirkusa Montija Pajtona, a Robin Skiner je jedan od utemeljivača grupne analize i osnivač Instituta za porodičnu terapiju u Londonu. Spajajući oba sveta, ova knjiga pokušava da nam na duhovit i posve "ljudski"način predstavi neke od ključnih životnih faza, prekretnica, kao i proširi vidike i pruži uvid u neka vrlo intimna i "škakljiva" pitanja.

detaljnije
Prikazi / 15.08.2018.

Ako „Paramparčad“ čitate nakon skandala i autorovog priznanja da događaji opisani u knjizi nisu u potpunosti istiniti, nemate razloga da preskočite ovu knjigu iz straha da biste mogli da se osećate izigrano. Džejms Frej jeste bivši zavisnik koji je imao tu sreću da danas može da govori o svojim iskustvima.

detaljnije