• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 22.11.2018.

Iako je „Kasperijada” namenjena deci, autor je kroz priče o ovoj porodici jednako obraća i roditeljima. Ovo dvojako obraćanje čini „Kasperijadu” knjigom za celu porodicu uz mogućnost da se roditelji čak i više smeju dok je čitaju svojoj deci.

detaljnije
Prikazi / 22.11.2018.

Dečak koji ovako lepo govori o tugi, prijateljstvu i ljubavi, mudriji je od bilo kog odraslog koga sam u ovoj knjizi srela.

detaljnije
Prikazi / 07.11.2018.

Književnost za decu oduvek je, uz neopravdano potcenjivački tretman od strane mnogih „ozbiljnih“ ljubitelja i proučavalaca pisane reči, pratila nimalo zahvalna uloga da, uz trenutke razonode, svojoj ciljnoj grupi priušti izvesnu pripremu za buduće suočavanje sa životom izvan bezbrižnosti porodičnog okruženja.

detaljnije
Prikazi / 25.10.2018.

Da li je serijal Ema i Tesla mađarskog pisca Ištvana Lakatoša čarobna kombinacija koja, barem za sad, može da privuče pažnju dece koliko i internet

detaljnije
Prikazi / Video / 22.10.2018.

Pogledajte Dorine utiske o romanu ,,Kućica na drvetu" italijanske književnice Bjanke Picorno

detaljnije
Prikazi / 09.10.2018.

Biografska knjiga odgovarajuće kontradiktornog naslova, upoznaje nas sa veoma interesantnom, strastvenom, neustrašivom prirodom, čije bogato iskustvo reflektuje blistave i mračne časove čovečanstva u burnom veku za nama, sve potresne, sulude, herojske ili skandalozne postupke na koje su se mnogi, svesno ili po nuždi, odlučivali tih godina.

detaljnije