• Izdavačka kuća Odiseja
Dešavanja / 07.04.2016.

Nakon prošlogodišnje uspešne Noći sa Andersenom u Češkom Selu, kada je po prvi put organizovana u Srbiji, Ambasada Republike Češke je u petak 1. aprila organizovala prvu Noć sa Andersenom u Beogradu, u saradnji sa Dečjim odeljenjem Rastko biblioteke Petar Kočić na Vračaru.

detaljnije
Prikazi / 30.03.2016.

Ko su čarapokradice? Čovečanstvo odavno sumnja da postoji neka misterija iza neobjašnjivih nestanaka čarapa, najčešće samo jedne.

detaljnije
Prikazi / 17.03.2016.

Kockograd je vrlo izazovan dečji roman, koji mladom čitaocu ne servira prostu jednodimenzionalnu bajku o dobru i zlu, već ga suočava sa celim nizom zamršenih filozofskih pitanja na koja nema jednostavnih i lakih odgovora.

detaljnije
Prikazi / 04.02.2016.

,,Sami u kući" Džeklin Vilson bio je najprodavaniji naslov Odiseje na Beogradskom sajmu knjiga 2015. Tome je dosta pomogla atraktivna naslovnica Tihomira Čelanovića, kao i naslov koji mnogi u prvi mah pročitaju kao Sam u kući, pa posegnu za knjigom jer pomisle da to ima veze s tim filmom, a dok shvate zabludu, već ih zainteresuje Lilina priča.

detaljnije
Prikazi / 03.02.2016.

Roman ,,Džukac kucov" Danijela Penaka savršeno pravi lepotu od ružnoće, uzimajući kao glavne junake dva izrazito ružna kučeta koja imaju dušu.

detaljnije
Prikazi / 24.09.2015.

Čuveni norveški pisac Ju Nesbe napisao je dečji roman Doktor Proktorov prdiprah na nagovor svoje ćerke, koja je želela priču o ludom naučniku, devojčici i dečaku koji mora da bude manji od nje.

detaljnije