• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 14.10.2019.

Glavna junakinja ovog romana je Adel, trans žena koja se posle operacije prilagođavanja tela rodnom identitetu vraća u seoce u kojem je provela detinjstvo. Više je niko ne prepoznaje i ona već godinama vozi školski autobus kroz predivne planinske predele francuske oblasti Ardeš.

detaljnije
Video / 13.10.2019.

Video trejler za roman ,,Sto sati mraka" Ane Volc

detaljnije
Prikazi / 10.10.2019.

Uprkos očekivanjima da će roman sa ovom tematikom imati tužan kraj, Mladi trogloditi Emanuele Pagano je roman koji ima jednu optimističnu notu. Čak i kad se uplaši da će biti razotkrivena, Adel sama sebi kao da kaže – pa dobro, ogovaraće me, mrzeće me, ostaviće me ali šta da radim, preživeću. Možda je i dobro da se sazna, makar ću znati na čemu sam i neću više imati ovaj teret.

detaljnije
Prikazi / 01.10.2019.

Roman Egzodus roda  je delimično autobiografski roman, jer je i porodica ovog pisca, baš kao i našeg protagoniste Nabila, izbegla iz Palestine u Jordan.

detaljnije
Prikazi / 30.09.2019.

Za narod čije se jedno od kapitalnih književnih dela zove „Seobe“ i koji još uvek može da nabroji mnoge generacije u rasejanju, bez obzira na motive za to i ne računajući razlike u religiji, posedujemo dovoljno početnih predispozicija da gotovo lično doživimo pitanja kojima se Valid Nabhan pozabavio u svom prvom romanu, „Egzodus roda“.

detaljnije
Prikazi / 17.09.2019.

Valid Nabhan je za roman ,,Egzodus roda" 2017. godine dobio prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost

detaljnije