• Izdavačka kuća Odiseja
Ekologija / Zanimljivosti / 20.05.2020.

Na predlog Pčelarskog saveza Slovenije, a uz podršku ogromnog broja pčelarskih saveza sveta, pa i Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2017. godine izglasala da Svetski dan pčela bude 20. maj.

detaljnije
Zanimljivosti / 30.03.2020.

Film Grete Gervig donosi posebno kreativnu, svežu i originalnu perspektivu koja je izazvala snažne i raznovrsne reakcije. On nam pokazuje kako su dela klasične literature podložna stalno novom tumačenju i promišljanju, pri čemu je svaka nova interpretacija angažovana, osvešćena i obeležena specifičnostima svog vremena.

detaljnije
Zanimljivosti / 18.03.2020.

Iz Italije nam stiže Galaktički vodič o korona virusu koji će vam pomoći da pojasnite deci novonastalu situaciju.

detaljnije
Zanimljivosti / 31.07.2019.

Odlazak na more sa decom uključuje niz raznovrsnih aktivnosti – od plivanja, pravljenja zamkova u pesku, preko isprobavanja novih ukusa sladoleda i skupljanja školjki. Ali kada sunce upeče i kada je neophodno provesti nekoliko sati ispod suncobrana roditelji često moraju da budu posebno domišljati. Knjiga u tim trenucima može biti pravi spas! ODISEJA vam stoga preporučuje naslove koji će toliko zaokupiti vaše klince da im sigurno neće biti žao što su nekoliko sati proveli u hladovini umesto u vodi.

detaljnije
Zanimljivosti / 24.01.2019.

Književnica Laura Barna je u preporuke omiljenih romana za Plezir magazin uvrstila i ,,Beli hotel".

detaljnije
Video / Zanimljivosti / 15.12.2017.

Popularna engleska autorka Džeklin Vilson odgovara na nekoliko najčešće postavljanih pitanja svojih brojnih obožavalaca kao što su: Koja je njena omiljena knjiga, ko su joj omiljeni junaci, gde pronalazi inspiraciju, ima li hobi i kućnog ljubimca.

detaljnije