• Izdavačka kuća Odiseja

Video Prikaz romana ,,Doktor Proktor i velika krađa zlata" Jua Nesbea

Prikazi / Video / 27.05.2019.
Pogledajte Dorine utiske o romanu ,,Doktor Proktor i velika krađa zlata" Jua Nesbea
video prikaz romana ,,doktor proktor i velika krađa zlata quot jua nesbea

Širom sveta hara jeziva banda pljačkaša, toliko strašna da se i Skotland Jard plaši da ih uhapsi. Lopovi su napravili fatalnu grešku kad su opljačkali Norvešku banku, jer ta mala zemlja ima tri superheroja koja umeju da se obračunaju s opakim zločincima. Naravno, to su Doktor Proktor, Bule i Lisa. Oni su hrabri, i naoružani najgenijalnijim izumima Doktora Proktora koji će (bukvalno) oduvati protivnike, a neko među njima ima sijaset ideja toliko šašavih da prosto ne mogu da ne upale. Šerl, Okholms i Doktor Makaroni (da, to su tajna imena naših omiljenih tajnih agenata) zaputiće se na tajni zadatak u maglovitu Englesku koju potresa fudbalska groznica uoči finala Kupa, i pokušaće da se uvuku u supertajnu lopovsku bandu.

Jasno vam je već da je u ovoj knjizi mnogo toga tajno i strogo poverljivo, ali ovo smemo da vam kažemo: knjiga je toliko smešna i zanimljiva, da bi vam bilo najbolje da odmah nađete tajno mesto gde ćete se sakriti dok ne pročitate knjigu do kraja, da vam je ne bi preoteli radoznala braća, sestre, roditelji, babe, dede, komšije (jer i u komšiluku će se čuti vaš kikot)...

Doktor Proktor i velika krađa četvrta je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

Povezane knjige