• Izdavačka kuća Odiseja

Valid Nabhan gostuje u Beogradu

Vesti / Dešavanja / 10.05.2019.
Malteški pisac Valid Nabhan, autor romana ,,Egzodus roda" predstaviće svoj roman u okviru Festivala dobitnika EUPL nagrada koji će se održati 18. i 19. maja u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Promocija romana ,,Egzodus roda" zakazana je za 18. maj u 18 časova. Istog dana u 16 časova Odiseja će održati i promociju zbirke pripovedaka ,,Dani" luksemburškog autora Gasta Grebera.
valid nabhan gostuje u beogradu

Malteški pisac Valid Nabhan, autor romana ,,Egzodus roda" predstaviće svoj roman u okviru Festivala dobitnika EUPL nagrada koji će se održati 18. i 19. maja u Kulturnom centru Grad u Beogradu.
Promocija romana ,,Egzodus roda" zakazana je za 18. maj u 18 časova.

Roman „Egzodus roda“ pruža intimni uvid u život migranata sa Bliskog istoka kroz sudbinu Palestinca Nabila, čija je porodica izbegla u Jordan a on se skrasio na Malti, baš kao i autor ovog delimično autobiografskog romana Valid Nabhan. Junak pripoveda o teškom izbegličkom životu i konstantnom osećaju da ne pripada nigde, ni u starom ni u novom svetu. Odrastajući pod zbunjujućim uticajem živih porodičnih sećanja na nekadašnji život na Bliskom istoku i sasvim drugačije malteške svakodnevice, suočava se sa krizom identiteta. Nabil pokušava da pronađe objašnjenje za nesreću koja je zadesila Bliski istok i, kroz istorijske podatke i sećanja očevidaca, čitaocima nudi jasniju sliku onoga što se događalo u poslednjih sedamdeset godina u tom, za evropske čitaoce, neobičnom i teško razumljivom delu sveta.

Roman ,,Egzodus roda" dobio je maltešku Nacionalnu književnu nagradu 2014. godine, i Nagradu Evropske unije za književnost (EUPL) 2017. godine.

Za više informacija o festivalu i nagrađivanim autorima pratite festival na društvenim mrežama: Instagram, Fejsbuk

Povezane knjige
Egzodus roda
462 rsd 660