• Izdavačka kuća Odiseja

Valid Nabhan gost emisije ,,Čitač"

Vesti / Intervjui / 31.05.2019.
U novoj emisiji ,,Čitač" poslušajte o intervju s malteškim piscem Validom Nabhanom, autorom romana ,,Egzodus roda". Autorka emisije je Dragana Kovačević
valid nabhan gost emisije ,,čitač quot

Roman „Egzodus roda“ pruža intimni uvid u život migranata sa Bliskog istoka kroz sudbinu Palestinca Nabila, čija je porodica izbegla u Jordan a on se skrasio na Malti, baš kao i autor ovog delimično autobiografskog romana Valid Nabhan. Junak pripoveda o teškom izbegličkom životu i konstantnom osećaju da ne pripada nigde, ni u starom ni u novom svetu. Odrastajući pod zbunjujućim uticajem živih porodičnih sećanja na nekadašnji život na Bliskom istoku i sasvim drugačije malteške svakodnevice, suočava se sa krizom identiteta. Nabil pokušava da pronađe objašnjenje za nesreću koja je zadesila Bliski istok i, kroz istorijske podatke i sećanja očevidaca, čitaocima nudi jasniju sliku onoga što se događalo u poslednjih sedamdeset godina u tom, za evropske čitaoce, neobičnom i teško razumljivom delu sveta.

Roman ,,Egzodus roda" dobio je maltešku Nacionalnu književnu nagradu 2014. godine, i Nagradu Evropske unije za književnost (EUPL) 2017. godine.

Emisija ,,Čitač" se emituje na Radio Beogradu. Emisija je kolažnog tipa, ali je njena osnovna koncepcija – priča o svetskoj književnosti. Autorka u urednica emisije je Dragana Kovačević.

Emisiju poslušajte na sajtu Radio Beograda KLIK

Povezane knjige
Egzodus roda
Rasprodato