• Izdavačka kuća Odiseja

Tribina "Nordijska književnost za decu i mlade u Srbiji"

Dešavanja / 26.09.2023.
Tribina "Nordijska književnost za decu i mlade u Srbiji" održaće se 3. oktobra u Biblioteci grada Beograda u okviru Nedelje nordijske književnosti za decu i mlade
tribina quot nordijska književnost za decu i mlade u srbiji quot

Dragi čitaoci,

Pozivamo vas na tribinu "Nordijska književnost za decu i mlade u Srbiji" koja će se održati 3. oktobra 2023. u Biblioteci grada Beograda u okviru Nedelje nordijske književnosti za decu i mlade. Tribina počinje u 19 časova.

Učestvuju: Mirna Stepanović (Filološki fakultet), Ivana Bojović Grujić (Kreativni centar) i Sandra Bakić Topalović (Odiseja).

Dođite da prodiskutujemo o nordijskoj književnosti za decu, približimo vam autore koje su prevedeni u Srbiji i pokušamo da odgovorimo na pitanje zbog čega je književnost sa severa toliko popularna na našim prostorima.

Tribina je deo manifestacije „Istočno od Sunca, zapadno od Meseca – nordijska književnost za decu i mlade u prevodu na srpski jezik" koju u okviru Dečje nedelje organizuje Grupa za skandinavistiku Filološkog fakulteta u Beogradu. Glavni događaj predstavlja izložba nordijskih knjiga za decu i mlade na našem jeziku, a prate je tribine, predavanja, gostovanja pisaca i ilustratora, prevodilačka radionica i radionice za decu.

.