• Izdavačka kuća Odiseja

Riko, Oskar i tajanstvene senke u Vodiču za roditelje

Video / 07.11.2017.
Pogledajte prilog iz 868. emisije Vodič za roditelje o stvaralaštvu za decu i omladinu na nemačkom jeziku u kojem se našao i roman ,,Riko, Oskar i tajanstvene senke" Andreasa Štajnhefela

Riko i Oskar su najneobičniji detektivi koje ćete ikad upoznati. Riko brka levo i desno i strane sveta, ali je, mada sporo razmišlja, tata-mata kad treba primetiti sitnice koje niko drugi ne primećuje. I što je najvažnije – neustrašiv je. Oskar je čisti genije, i, kao i svi genijalci, malo na svoju ruku: uvek nosi šlem da bi zaštitio svoj dragoceni mozak, ima koeficijent inteligencije skoro zilion, ali i zilion strahova (osim kada je s Rikom). Kad njih dvojica udruže svoje klikere, nema misterije koju ne mogu razrešiti.

U prvoj knjizi o avanturama Rika i Oskara, detektivski dvojac će poći u potragu za misterioznim kidnaperom dece koji hara Berlinom. Hrabro prateći tragove, isteraće istinu na čistac.

Knjiga Riko, Oskar i tajanstvene senke osvojila je prestižnu Nemačku nagradu za književnost za decu i mlade 2009. godine i NASEN nagradu za inkluzivne dečje knjige u Velikoj Britaniji 2011. godine.

Povezane knjige