• Izdavačka kuća Odiseja

Predstavljanje romana ,,Amok" u emisiji Čitač

Prikazi / 30.06.2020.
U novoj emisiji Čitač, književna kritičarka Slavka Vlalukin preporučuje roman Amok luksemburškog pisca Tulija Forđarinija.
predstavljanje romana ,,amok quot u emisiji čitač

Emisija Čitač (Radio Beograd 2) emituje se svakog utorka u 10 časova. Emisija je kolažnog tipa, ali je njena osnovna koncepcija – priča o svetskoj književnosti. Emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

U sklopu priče o novitetima na policama knjižara, književna kritičarka Slavka Vlalukin preporučuje knjige koje su u poslednje vreme na nju ostavile snažan utisak. Jedna od njih je i Odisejin roman ,,Amok" luksemburškog pisca Tulija Forđarinija. Zbog čega joj se roman dopao i kako ga je doživela možete poslušati na sajtu RTS-a, klikom OVDE. Prilog počinje na 30. minutu.

Roman ,,Amok" uvodi čitaoce u mračne strane Luksemburga kakve ne viđamo u turističkim vodičima. Prateći priču dvoje tinejdžera, Tulio Forđarini pripoveda o posledicama maloletničke delikvencije i socijalne izolacije i čitaocima pruža šokantnu ali realnu priču o životima mladih na margini. Roman je dobio prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost za 2013. godinu.

Izvor: RTS

Povezane knjige