• Izdavačka kuća Odiseja

Onlajn promocija knjige ,,Avanture Sebastijana, sove vegetarijanca"

Dešavanja / 26.04.2021.
Sreda, 28. april 2021. u 18 časova na Facebook i Instagram lajvu na profilima Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
onlajn promocija knjige ,,avanture sebastijana, sove vegetarijanca quot

Pridružite nam se uživo 28. aprila u 18 časova u predstavljanju nove knjige ,,Avanture Sebastijana, sove vegetarijanca".

O knjizi će govoriti:

- Jasminka Petrović, spisateljica

- Marina Drndarski, biolog i prevodilac

- Petar Jančić, učenik i član DZPPS

Moderatorka: Jelena Vukićević, profesorka opšte književnosti i teorije književnosti

 

Dobro došli u neobičnu šumu u kojoj žive razne vrste sova. Iako se nalazi na periferiji velikog grada, ljudi je još nisu uništili. Do sada! Sovice su primetile veliku tablu na kojoj se najavljuje izgradnja novog tržnog centra. U toj šumi živi i sova Sebastijano, a on krije veliku tajnu. Iako se sve sove hrane miševima i drugim sitnim glodarima, Sebastijano je vegetarijanac i voli da jede povrće i dobru supu, ali to ne sme da prizna svojim drugarima.

Sebastijano će jednog dana upoznati vrsnog kuvara, specijalistu za zeleniš, miša Erkolina koji celog života mašta da poseti daleku magičnu livadu na kojoj rastu razne biljke. I tad se u šumi događa čudo. Sova Sebastijano i miš Erkolino postaće prijatelji, pomoći će jedan drugom i udruženim snagama spasti šumu kojoj više nijedan čovek neće moći da naudi.

 

Snimak promocije možete pogledati OVDE.

Povezane knjige