• Izdavačka kuća Odiseja

Odiseja i Super Teen predstavljaju i poklanjaju roman „Sto sati mraka”

Prikazi / 16.10.2019.
Danas vam sa ponosom predstavljamo roman „Sto sati mraka” koji je objavila izdavačka kuća Odiseja.
odiseja i super teen predstavljaju i poklanjaju roman sto sati mraka

Emilija de Vit uvek je bila uzorno dete, ali kada je njen otac napravio skandal zbog kojeg je internet eksplodirao, a uvrede počele da pljušte sa svih strana, spakovala je kofere i bez ičijeg znanja odletela u Njujork, svoj omiljeni grad. Ipak, proglašenje njene Deklaracije nezavisnosti neće ići glatko, iako je putovanje isplanirala do najsitnijeg detalja.

Nije, međutim, računala na to da će završiti na pragu stranca kao beskućnik. Nije planirala da se sprijatelji sa Setom, Ebi i Džimom. Nije mogla ni da nasluti da će uragan Sendi krenuti obalom i da će se ustremiti pravo na grad. Želela je samo da pobegne od svojih roditelja, da se oslobodi problema i starog života. U društvu dva tinejdžera i neustrašive devetogodišnje devojčice, Emilija će morati da se suoči sa još jednim uraganom, ali će shvatiti da oni ponekad mogu dovesti život u red a sto sati mraka doneti prosvetljenje.

Roman „Sto sati mraka” osvojio je 2015. godine Nagradu „Ninke van Hihtum” (nazvanu po spisateljici knjiga za decu), za najbolju knjigu za uzrast preko 13 godina, 2016. Nagradu „Mali Servantes” i Nagradu flamanskog žirija za decu i mlade, a 2018. godine estonsko priznanje za najbolju knjigu za omladinu (Hea noorteraamat). Lična priča autorke pretočena u reči četrnaestogodišnje Emilije osvojila je milione čitalaca širom sveta i predstavlja idealan način da se čitaoci u Srbiji upoznaju ne samo sa književnim opusom Ane Volc već i sa holandskom književnošću za omladinu.

Mi jedva čekamo da pročitamo knjigu, a verujemo i vi, te smo zato u saradnji sa prijateljima iz izdavačke kuće Odiseja rešili da vas obradujemo. Imamo za vas dva romana „Sto sati mraka”, a da biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs napišete gde biste vi otišli da pobegnete od nevolja koje vas okružuju. Pored toga nam napišite svoje podatke – ime, prezime, adresu, grad i kontakt telefon. Igramo se do subote, 20. oktobra u 15 časova, a potom ćemo imena dobitnika objaviti na našem IG profilu. I da ova akcija je internacionalna!

izvor: Super Teen

Povezane knjige
Sto sati mraka
Rasprodato