• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 15.03.2021.

Ne znate šta da čitate? Biblioteka grada Beograda preporučuje ,,Mene je teško ne voleti" Jasminke Petrović.

detaljnije
Prikazi / 10.02.2021.

„Pozajmljivači“ Meri Norton nas opominju da ono što je za nas sitnica nekome može značiti sve; kako bukvalno nikada nismo sasvim sami i da čitav svet koji nas okružuje ima, koliko god golom oku bio nevidljiv, sopstveni poredak sa podjednakom vrednošću.

detaljnije
Prikazi / 28.01.2021.

I ove godine Odiseja se potrudila da odabere najzanimljivije naslove iz bogate svetske produkcije dečje književnosti, stavljajući akcenat na pisce koji našoj publici nisu bili poznati. Među klasicima književnosti, svetskim bestselerima i dobitnicima prestižnih internacionalnih priznanja, svako dete može odabrati priču po svojoj meri.

detaljnije
Prikazi / 28.01.2021.

Roman Kuća bez ogledala Mortena Sandena dirljiva je priča o ljubavi, bolu i odrastanju, protkana zagonetnom atmosferom od koje će vas povremeno podilaziti žmarci. Mreža neobjašnjivih, na prvi pogled zastrašujućih iskustava kroz koju prođu junaci ovog romana potpuno će ih transformisati, a susret sa misterioznom devojčicom iz ogledala pomoći će Tumasini i njenom ocu da se pomire sa stravičnim gubitkom koji im je slomio srce.

detaljnije
Prikazi / 25.01.2021.

Ovaj roman se, iza svih uzbudljivih slojeva čudesa i fikcije, bavi bolno ozbiljnim, aktuelnim temama. Bart je predstavnik neke od budućih generacija, čiji su roditelji i sami uveliko zavisnici od virtualnog sveta u koji samouvereno uljuljkuju, kako vlastito, tako i postojanje potomstva. Na jednoj strani su pritisak i neumerene ambicije koje opterećuju nejaka detinja ramena sa što više obaveza, a na drugoj sveopšta otuđenost i nečovečnost koja bilo kakav vid spontanosti, osećajnosti ili nenameštenih reakcija posmatra kao nedopustivu grešku.

detaljnije
Prikazi / Video / 25.01.2021.

Pogledajte Dorine utiske o petom delu serijala o Doktoru Proktoru Jua Nesbea

detaljnije