• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 24.12.2019.

Sto sati mraka je sto sati bez struje kada likovi sami moraju da se staraju o sebi, u uslovima intenzivnog straha, nemoći i neizvesnosti. To je svet bez roditelja, u kojem oni propituju i svoje (dečje) i njihove (roditeljske) uloge. On ne besni samo napolju, već i u unutra – to je kovitlac besa i razočaranja sa kojim Emilija mora da se suoči.

detaljnije
Prikazi / 22.12.2019.

Koliko često razmišljate o pčelama? Sitne su, zujave, savršeno organizovane i često dosadne kada žele da se počaste vašom slatkom hranom. Ne volite njihove žaoke, ali med obožavate. Sad zamislite da one polako izumru. Život nije stao, ali vrlo brzo će se promeniti na način na koji ne možete ni da pretpostavite.

detaljnije
Prikazi / 12.12.2019.

,,Istorija pčela” Maje Lunde je izuzetno važna knjiga. Ona govori o temi koja jednako važna za svakog čoveka na planeti. To nije samo priča o izumiranju pčela, već i tragediji pojedinca i čitavog čovečanstva.

detaljnije
Prikazi / 12.12.2019.

Roman ,,Mladi trogloditi" Emanuele Pagano osvojio je prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost 2009. godine

detaljnije
Prikazi / 10.12.2019.

Element fantastičnog u romanu Ronja, razbojnička kći poglavito je  povezan sa motivima prirode i šume i ima veliku ulogu u konstruisanju likova dece i vizije njihove emancipacije. Oni moć i kontrolu nad sopstvenim sudbinama uglavnom uspostavljaju izdvajanjem, ignorisanjem ili naprosto potpunom drugošću u odnosu na svet društvene stvarnosti. 

detaljnije
Prikazi / 09.12.2019.

Iako nije usko orijentisana samo na ljude koje interesuje ekologija, ,,Istorija pčela" Maje Lunde je veoma bitna knjiga. I smatram da bi trebalo svi da je pročitaju.

detaljnije