• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 10.07.2017.

Priča o dečaku koji traga za novim roditeljima zato što su stari, razume se, ne odgovaraju, o njegovoj nesvakidašnjoj avanturi na planeti drugih roditelja, pa sve do samog povratka kući sve vreme najmlađim čitaocima drži pažnju. Na jedan suptilan i nenametljiv način, Jasminka Petrović izvodi pedagošku poruku dela da su roditelji jedni jedini na svetu, takvi kakvi su nam i dodeljeni. 

detaljnije
Prikazi / 07.07.2017.

Povezivanje ovog romana za decu sa tehnologijama 21. veka je zaista smeo potez Vilsonove. Malo sam razmislila o tome i shvatila da je to zaista originalan način da se deca privuku i pročitaju nešto van računara, tableta i mobilnih telefona.

detaljnije
Prikazi / 19.06.2017.

Draga deco, počeo je letnji raspust. Znam da vi dosta vremena provodite uz svoje računare. U redu, prihvatam i to, ali vam ipak savetujem da se potrudite da više vremena provodite u prirodi. Kada su velike vrućine pronađite hlad, uzmite neku zanimljivu knjigu i uživajte!

detaljnije
Prikazi / 10.05.2017.

Podnaslov romana Lene Andešon je „Roman o ljubavi“ i kontrast u kojem on stoji u odnosu na naslov već i pre čitanja aludira na to u kom pravcu će se priča kretati. Ljubav koju oseća Ester je neutemeljena (što ne umanjuje njenu snagu), neuzvraćena (što je samo potpiruje) i neretko na granici sa opsesijom.

detaljnije
Prikazi / Video / 04.05.2017.

Milica sa kanala Knjigatron podelila je sa nama svoje utiske o romanu ,,Kraj zime"

detaljnije
Prikazi / 04.04.2017.

Preporučila bih ga učiteljima i učiteljicama - da shvate da se vaspitno-obrazovni proces ne sastoji samo u sprovođenju Nastavnog plana i programa, već u uvažavanju svih mališana, koji su na putu da postanu dobri ljudi.

detaljnije