• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 11.01.2018.

U dalekom, predalekom velegradu, po krovovima kuća šunjala se jedna tajanstvena osoba. Ali, zašto bi se neko šunjao po krovovima? Postojao je neki plan, plan krađe. Da, tajanstvena osoba je kradljivac. A postoji i nešto gore od činjenice da je neko kradljivac - činjenica da je kradljivac, ustvari, kradljivica. Da, kradljivac je devojčica.

detaljnije
Prikazi / 10.01.2018.

„Četiri generacije žena putovale su kolima. Jedna je bila mrtva, jedna je umirala, jedna je vozila, a jedna tek počinjala život.ˮ

detaljnije
Prikazi / 21.12.2017.

Jedno izolovano ostrvo u Finskom zalivu, jedna povremeno džangrizava baba i jedno često nemirno dete stvaraju književni mikrokosmos koji pleni čitaoca već od prve rečenice.

detaljnije
Prikazi / 14.12.2017.

Ester Nilson je mlada pesnikinja, intelektualka, koja tačno zna šta hoće u životu. Za razliku od mnogih oko nje, njoj život ne predstavlja konfuziju već jedan logičan sled uzroka i posledica koje samo treba odgonetnuti, što njenom logičkom, racionalnom umu odlično ide. Ona živi racionalno, tako se i hrani, i džogira, i piše, i odlazi na piće sa drugaricama, a tako i deli svoj život sa čovekom koji ume da je ostavi na miru kada joj je to potrebno.

detaljnije
Prikazi / 06.12.2017.

,,Još malo pa nestalo" je putopis koji je nastao nakon niza putovanja osamdesetih godina dvadesetog veka, sa zoologom Markom Karvardinom, čiji je cilj bio potraga za najređim životinjskim vrstama na Zemlji. Pored putopisa, na putovanjima je nastao i materijal za radio-emisiju koja se bavila istom tematikom (BBC). Adams je bio poznat kao veoma aktivan u borbi za očuvanje prirode, naročito ugroženih vrsta, pa činjenica da se baš on našao u ovakvoj avanturi ne treba da začudi čitaoce.

detaljnije
Prikazi / 30.11.2017.

Priča o Doktoru koji pokušava da se prilagodi svetu odraslih je mnogo više od onih okvira priče na koje ste navikli. Ova priča nema granica ni ograničenja. Sve je moguće. Čak i ono u šta ni sami niste verovali. Odlazak u svemir uz pomoć prdipraha, povratak u prošlost uz pomoć vremeplovne kade, dolazak u sadašnji trenutak u kome su se sjedinile prošlost i budućnost. Sve je neizvesno i sve je očekivano i u isto vreme ništa nije neizvesno niti očekivano

detaljnije