• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 10.01.2024.

U "Hotelu Tišina" ne dolazi do uobičajenog nadmetanja iliti neprimerenog licitiranja bolom kome su ljudi generalno skloni. Nije presudno čija je patnja jača – tako da će Jonas naučiti da i sam gleda isključivo ka preživljavanju, tražeći i pronalazeći deo još nepomračenog svoda, ugao slike koji nije zaprljan lošim iskustvima.

detaljnije
Prikazi / 22.12.2023.

Kroz roman Emili Ostin, već na prvu zanimljivog naslova „Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti“, prolazi se etapno: od komedije situacije, drame apsurda, nagoveštaja teške nesreće, do kraja i nekog oblika optimizma. Jer živimo u svetu i vremenu kada je zabranjeno biti tužan, nesnađen, čudan.

detaljnije
Prikazi / 10.12.2023.

Sa ljudima u nezavidnim životnim situacijama, koji tragaju za ljubavlju i srećom, na zabavan i komičan način upoznaje nas Mika Nousiainen u romanu “Renoviranje života”.

detaljnije
Prikazi / 22.09.2023.

Poslušajte Dorine utiske tokom čitanja romana "Hotel Tišina" Ejdur Ave Olafsdotir

detaljnije
Prikazi / 03.07.2023.

Pogledajte prilog emitovan na RTS o knjizi Šta nam govori nebo - čudesnom vodiču kroz istoriju nauke i astronomije za decu stariju od 10 godina.

detaljnije
Prikazi / 24.02.2023.

Mika Nousiainen bira podsmešljiv, mada nikako omalovažavajući pristup izvorima najvećeg stresa čoveka današnjice, prisutnim čak i kada se živi u jednoj od zvanično najuređenijih država sveta. Na taj način pokazuje da ništa zapravo nije vredno autodestruktivnog trošenja godina, niti postoji potpuno savršena slika života – ali i to da je malo šta nemoguće ili sputano vremenom, ukoliko pokažemo volju da usvojimo drugačije gledište.

detaljnije