• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 10.10.2019.

Uprkos očekivanjima da će roman sa ovom tematikom imati tužan kraj, Mladi trogloditi Emanuele Pagano je roman koji ima jednu optimističnu notu. Čak i kad se uplaši da će biti razotkrivena, Adel sama sebi kao da kaže – pa dobro, ogovaraće me, mrzeće me, ostaviće me ali šta da radim, preživeću. Možda je i dobro da se sazna, makar ću znati na čemu sam i neću više imati ovaj teret.

detaljnije
Prikazi / 01.10.2019.

Roman Egzodus roda  je delimično autobiografski roman, jer je i porodica ovog pisca, baš kao i našeg protagoniste Nabila, izbegla iz Palestine u Jordan.

detaljnije
Prikazi / 30.09.2019.

Za narod čije se jedno od kapitalnih književnih dela zove „Seobe“ i koji još uvek može da nabroji mnoge generacije u rasejanju, bez obzira na motive za to i ne računajući razlike u religiji, posedujemo dovoljno početnih predispozicija da gotovo lično doživimo pitanja kojima se Valid Nabhan pozabavio u svom prvom romanu, „Egzodus roda“.

detaljnije
Prikazi / 17.09.2019.

Valid Nabhan je za roman ,,Egzodus roda" 2017. godine dobio prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost

detaljnije
Prikazi / 16.09.2019.

Roman ,,Nezaboravno kolektivno samoubistvo" je neverovatno zabavan i interesantan, lako se čita, i mislim da će biti idealno štivo za jesenje ili za zimske dane imajući u vidu da je radnja smeštena u Finskoj). Ako ste za dva popodneva apsurdne zabave i crnog humora, ovo je roman za Vas!

detaljnije
Prikazi / 02.09.2019.

Likovi iz proze Gasta Grebera su u najvećem broju slučajeva neimenovani, a naracija kojom nam se (raz)otkrivaju isprekidana, prenapregnuta, verna uobičajenom nizanju misli u osećanjima strepnje i dilemama uzbunjenoj glavi. Što su situacije komplikovanije, to se izraz više „kida“, sažima i muti, u čemu leži izvor najjačeg utiska, ujedno najveća vrednost proze pred nama.

detaljnije