• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 09.12.2019.

Savršeno bi bilo da sam je čitala kad sam imala 13 godina. Međutim, tada sam bila u takvom stanju umnog rastrojstva, da bih verovatno pomislila koliko je kul pobeći od kuće. Ali zapravo mi je veoma drago što sam Sto sati mraka pročitala baš sada. Kada sa 28 godina čitate ovu vrstu romana, vidite da oni nisu napisani samo i isključivo za tinejdžere.

detaljnije
Prikazi / 30.11.2019.

U veoma dobroj prozi Ane Volc, kao i u životu, podjednako greše deca i odrasli. Svako poseduje određenu, manje ili više uočljivu „falinku“, ali to je sasvim prihvatljivo i daleko od neoprostivog, dokle god postoji volja za promenom u boljem smeru.

detaljnije
Prikazi / 25.11.2019.

,,Sto sati mraka” je pravo osveženje među tinejdžerskim romanima koje smo imali priliku da čitamo i odličan pokazatelj zbog čega je Ana Volc jedna od najčitanijih književnica u Holandiji.

detaljnije
Prikazi / 22.11.2019.

,,Mladi trogloditi" Emanuele Pagano je kratak ali emotivno snažan roman koji se, između ostalog, bavi temom promene pola, zatim temama emotivnog odnosa između brata i sestre i (ne)prihvatanja drugosti.

detaljnije
Prikazi / 19.11.2019.

Danas omladinsku književnost možete naći na svakom jeziku, a jedan od noviteta na srpskom tržištu je roman Sto sati mraka holandske spisateljice Ane Volc. Kakav je ovaj roman u odnosu na ostale romane iz žanra omladinske književnosti?

detaljnije
Prikazi / Video / 19.11.2019.

Poslušajte Igorovu recenziju romana ,,Sto sati mraka" holandske književnice Ane Volc

detaljnije