• Izdavačka kuća Odiseja
Video / 07.11.2017.

Pogledajte prilog iz 868. emisije Vodič za roditelje o stvaralaštvu za decu i omladinu na nemačkom jeziku u kojem se našao i roman ,,Riko, Oskar i tajanstvene senke" Andreasa Štajnhefela

detaljnije
Prikazi / 01.11.2017.

Onaj ko voli Džeklin Vilson, sigurno će voleti i ovaj roman. Stoga ga preporučujem prvo odraslim osobama. Da shvate da je neuspeh odskočna daska za avanture. Bićete samo stariji. Danas je dan da se prepustite nepoznatom. Naravno da ovaj roman preporučujem deci. Da shvate da sve mogu sama. Apsolutno sve.

detaljnije
Prikazi / 12.10.2017.

Kuvar, balerina, kosooki i babin duh je zanimljiv po strukturi, zapletu, izboru mesta i glavnih junaka, ali ponajviše po tome što većina likova ima ograničen rok trajanja, jer posle dužeg ili kraćeg vremena nestanu iz romana – naime, bukvalno ispare.

detaljnije
Prikazi / 05.10.2017.

Ukratko, “Godina zeca” je priča o čoveku koji, nakon godina besmislenog novinarskog rada za novine u koje više ne veruje i braka sa ženom koja ga dovodi do ludila, rešava da se otisne u predivnu finsku prirodu sa malenim zecom kojeg je njegov kolega slučajno udario kolima.

detaljnije
Prikazi / 02.10.2017.

Pročitajte Aleksinu preporuku za roman ,,Pas i njegov dečak" Eve Ibotson

detaljnije
Prikazi / 13.09.2017.

Kazanska zvezda vešto priziva čulne utiske i sećanja iz spokojnog detinjstva. No da bi detinjstvo bilo blaženo i blještavo kao carski Beč, nije neophodno da zaista budeš u carskom Beču – Eva Ibotson hoće da nam kaže da je svako ko raste okružen ljubavlju i brigom srećnik kao i žitelj Beča iz ovog romana.

detaljnije