• Izdavačka kuća Odiseja
Video / 31.01.2019.

Ju Nesbe priča o četvrtoj knjizi u serijalu o Doktoru Proktoru, „Doktor Proktor i velika krađa zlata" i otkriva sa kojim junakom iz serijala ima najviše zajedničkih osobina.

detaljnije
Prikazi / 24.01.2019.

Koliko god se ljutio na roditelje, pogotovo na oca, što je doveden pred tako ogroman izazov kao što je kamp pod nazivom Avanturijada, Laza na kraju shvata da mu se tog leta ne bi desilo ništa zanimljivo da je bilo po njegovom i da je ostao kod kuće ispred televizora, kao i da roditelji mogu da za svoje dete urade korisnu stvar čak i kad postupe suprotno njegovim željama. 

detaljnije
Zanimljivosti / 24.01.2019.

Književnica Laura Barna je u preporuke omiljenih romana za Plezir magazin uvrstila i ,,Beli hotel".

detaljnije
Prikazi / 22.01.2019.

Bibliotekarka Biblioteke grada Beograda preporučuje knjigu ,,Kako preživeti svoju porodicu".

detaljnije
Prikazi / 17.01.2019.

Svemirom jezdi ekipa rakuna vanzemaljaca opsednutih čistoćom, koji u svom svemirskom brodu u obliku džinovske veš mašine peru sva prljava nebeska tela.

detaljnije
Prikazi / 17.01.2019.

Vilson predstavlja majku koja je na određen način disfunkcionalan roditelj zbog toga što je osoba sa bipolarnim poremećajem. Ali, njena bolest koju neminovno prati disfunkcionalnost u okviru porodice, nije ni na koji način osuđena od strane implicitne pripovedačice. Autorka nam prikazuje život dve devojčice u mnogo drugačijim okolnostima od onih o kojim smo navikli da čitamo,  te na taj način otvara mogućnost dijaloga za ovako važnu temu i nudi moguća rešenja.

detaljnije