• Izdavačka kuća Odiseja
Dešavanja / 23.05.2019.

Ove godine je u Beogradu održan prvi Festival dobitnika nagrade EUPL tokom kojeg je Odiseja predstavila svoja nova izdanja

detaljnije
Prikazi / 21.05.2019.

Pipi je dosledna i u jezičkim izvrtanjima kao pokazatelju specifičnog poimanja stvari: za nju je, tako, tablica gloženja, od apatekara traži lak, ne persira odraslima, a čuvena je uzrečica Grom i kakao! U njenoj hrabrosti da se suoči sa malim i velikim opasnostima, ali i bude ono što jeste, posebno će Anika pronalaziti oslonac.

detaljnije
Prikazi / 19.05.2019.

Roman ,,Egzodus roda” Valida Nabhana univerzalna je priča o životima migranata, promišljanje o besmislu rata i nametnutih načela, o pojmu domovine i njenom istinskom značenju.

detaljnije
Prikazi / Video / 13.05.2019.

Pogledajte Dorine utiske o knjizi ,,Kasperijada" poljskog pisca Gžegoža Kazdepkea

detaljnije
Dešavanja / 13.05.2019.

Odiseja je ove godine učestvovala na festivalu Mali jezici pišu veliku književnost, gde je predstavila svoja izdanja prevedena sa nordijskih jezika

detaljnije
Vesti / Dešavanja / 10.05.2019.

Malteški pisac Valid Nabhan, autor romana ,,Egzodus roda" predstaviće svoj roman u okviru Festivala dobitnika EUPL nagrada koji će se održati 18. i 19. maja u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Promocija romana ,,Egzodus roda" zakazana je za 18. maj u 18 časova. Istog dana u 16 časova Odiseja će održati i promociju zbirke pripovedaka ,,Dani" luksemburškog autora Gasta Grebera.

detaljnije