• Izdavačka kuća Odiseja
renoviranje života

Renoviranje života

Mika Nousiainen

713 rsd 891 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Novi roman Mike Nousiainena, jednog od najpoznatijih finskih humorista, priča je o ljudima koji pokušavaju da se souče sa činjenicom da život ponekad prosto nije fer.

  • ISBN: 9788677202699
  • Broj strana: 294
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2022

Sami ima samo jedan san: očajnički želi da postane otac. Biološki sat mu poslednjih petnaestak godina otkucava toliko glasno da ponekad nije u stanju da čuje sopstvene misli! Ali nije tako lako postati otac, pre svega, potrebno je naći pogodnu kandidatkinju za majku svog deteta.

Kada njegova poslednja kandidatkinja za buduću majku odleprša na motoru, Sami će napraviti čitav niz pogrešnih izbora koji će razbesneti lokalnu grupu bajkera. Za to vreme ni ljudima u njegovoj okolini ne ide baš sve po planu. Njegov prijatelj Markus ostao je sam sa tri ćerke kada je njegova supruga, pritisnuta depresijom, prosto nestala iz njihovog života. Njegov drugi prijatelj, Pesonen, primoran je da se stara o bolesnim roditeljima i nema ni trenutak slobodnog vremena za sebe. Samijeva sestra Hena, očajnički pokušava da zatrudni, ali njen suprug nije zainteresovan da se uključi, a njihova majka je nedavno ostala udovica, ali nije skrhana bolom, naprotiv.

Kako popraviti život kada sve krene po zlu? Možda čuvena velnes blogerka instagramičnog života može da ponudi rešenje…

Prikaz romana "Renoviranje života"

10.12.2023.

Sa ljudima u nezavidnim životnim situacijama, koji tragaju za ljubavlju i srećom, na zabavan i komičan način upoznaje nas Mika Nousiainen u romanu “Renoviranje života”.

Detaljnije

Prikaz romana "Renoviranje života"

24.02.2023.

Mika Nousiainen bira podsmešljiv, mada nikako omalovažavajući pristup izvorima najvećeg stresa čoveka današnjice, prisutnim čak i kada se živi u jednoj od zvanično najuređenijih država sveta. Na taj način pokazuje da ništa zapravo nije vredno autodestruktivnog trošenja godina, niti postoji potpuno savršena slika života – ali i to da je malo šta nemoguće ili sputano vremenom, ukoliko pokažemo volju da usvojimo drugačije gledište.

Detaljnije