• Izdavačka kuća Odiseja
przewalskis hest

Przewalskis hest

Maja Lunde

Treći roman Klimatskog kvarteta Maje Lunde

Kategorija:
Prevod:
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2023

Sankt Petersburg 1880: Kada kosti nedavno uginulog divljeg konja iz Mongolije stignu u zoološki vrt u Rusiji, pomoćnik tamošnjeg direktora zoološkog vrta Mihail zapanjeno shvata da je u pitanju kostur koji nalikuje na preistorijskog divljeg konja, za kog se smatra da je davno izumro.

Mongolija, 1992: Veterinarka Karin godinama pokušava da divljeg konja Prževalskog vrati iz Evrope u Mongoliju gde su odavno izumrli. S tim ciljem će otputovati u Nacionalni park Hustai sa svojim sinom Matiasom, koji ima sopstvene razloge da napusti Berlin.

Norveška, 2064: Eva odbija da digne ruke od svoje farme koja se raspada. Iako je većina njenih suseda, zbog nestašice hrane, lekova i vode, već odavno pobegla, Eva se tome opire. Divlja kobila o kojoj se brine upravo se oždrebila, a srela je i mladu ženu kojoj očajnički treba smeštaj…

Treći roman u „Klimatskom kvartetu“ Maje Lunde priča je o ljudima, životinjama i ljudskim životinjama. Kako na nas utiču ostale vrste na Zemlji? Šta nas razlikuje od životinja? Ima li još vremena da ispravimo svoje greške?

Od istog autora

Plavetnilo
825 rsd 1.100
Istorija pčela
825 rsd 1.100