• Izdavačka kuća Odiseja
porodični kavez

Porodični kavez

Katarina Mazeti

277 rsd 396 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Porodični kavez Katarine Mazeti je drugi roman Dezire i Beniju.

  • ISBN: 9788677200961
  • Broj strana: 212
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2012

Nastavak romana „Frajer sa susednog groba", jednako zanimljivo i inteligentno postavlja sijaset novih pitanja o ljubavi i međuljudskim odnosima.

„Porodični kavez” govori o izazovima s kojima se susreću svi koji zasnivaju porodicu, čak i ako nisu toliko različiti kao Beni i Dezire. Dok se njih dvoje snalaze s decom, finansijskim poteškoćama i potpuno drugačijim očekivanjima od života – iskrsnuće bezbroj važnih pitanja. Kakav je položaj žene u savremenom društvu, čak i u naizgled tako emancipovanom kakvo je švedsko? Šta se dešava sa strašću kad dođu deca? Koliko daleko smemo da odemo u kompromisima a da se ne promenimo toliko da onaj zbog koga se menjamo prestane da nas voli? Da li ljubav umire u porodičnom kavezu ili se ljudi vremenom naviknu na njega poput onih ptica koje u krletkama ipak cvrkuću?

Prikaz romana ,,Porodični kavez" Katarine Mazeti

08.03.2018.

Pitanja koja su ostala nakon čitanja prvog dela knjige su pitanja koja su ostavljena i nakon ovog dela knjige. Da li će Dezire, ponovo, postati majka? Kada menjate život iz korena niste, možda ni svesni koliko se život menja. Možda i činjenica da ne mislimo o posledicama utiče na događaje koji iz nesvesnog prelaze u svesno. Kada porodica postaje porodični kavez?

Detaljnije

Prikaz romana ,,Frajer sa susednog groba" i ,,Porodični kavez" Katarine Mazeti

30.11.2017.

,,Frajer sa susednog groba“ bavi se razlikom između seoskog i gradskog života i provocira čitaoca da razmisli o prirodi emocija i tome koliki značaj one imaju u našem životu. „Porodični kavez“ preispituje situacije u kojima emocija nadvlada razum, ismeva standardizovane rodne uloge i sugeriše koliki uticaj ovaj standard ima čak i u razvijenim zemljama u 21. veku. Katarina Mazeti vrlo inteligentnim humorom udara pravo u centar, a čitaocima nudi jednu potpuno realističnu romansu kakvu, iako čestu u životu, retko srećemo između korica ljubavnih romana.

Detaljnije

Od istog autora