• Izdavačka kuća Odiseja
poricanje

Poricanje

Lena Andešon

554 rsd 792 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman Poricanje je samostalni nastavak romana Ogrešenje koji je 2013. godine dobio prestižnu skandinavsku nagradu „August“.

  • ISBN: 9788677201463
  • Broj strana: 254
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2017

Prošlo je pet godina od opsesivne ljubavi prema Hugu Rasku, sada poluzaboravljene i smeštene u arhivu lične istorije Ester Nilson, kad ona upoznaje glumca Ulofa Stena. Iako ne krije da je oženjen, Ulof se viđa sa Ester i započinju vezu. Međutim, Ulof tvrdi da to i nije veza, jer je oženjen i ne namerava da napusti svoju suprugu. Šta onda radi sa Ester? Ester kupuje automobil kako bi mogla da vozi Ulofa na njegove turneje po celoj Švedskoj. Postala je ljubavnica. Leta joj postaju nepodnošljiva, jer oženjeni muškarci letuju sa svojim suprugama. Međutim, Ulof joj se vraća svake jeseni, pa Ester ne gubi nadu da će ipak napustiti suprugu i posvetiti se njoj.

Lena Andešon pronicljivo i neumoljivo secira staru temu ljubavnog trougla, sagledavajući uloge u toj ljubavnoj drami kroz borbu savremene intelektualke da se odupre arhetipskoj sudbini ljubavnice.

Roman Poricanje je samostalni nastavak romana Ogrešenje koji je 2013. godine dobio prestižnu skandinavsku nagradu „August“.

Prikaz romana ,,Poricanje"

02.03.2018.

KAKO je Ester Nilson mogla da napravi povod za JOŠ JEDNU knjigu?, pitala sam se pre kraja „Ogrešenja”. Onda je poslednje poglavlje objasnilo da ona nikad neće shvatiti da NIJE bilo ‘zamagljenih linija’ i ‘protivrečnih signala’ i da je knjiga samo knjiga i da su reči samo reči, da postoji nešto kao seks bez emocija i da postoji razgovor bez obaveza.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Poricanje"

21.02.2018.

Naslućujete da mi se roman „Poricanje“ svideo, iako moram da priznam da u početku nisam mislila da će, ponajviše zbog teme. Ipak, savetujem vas da vodite računa u kom trenutku ga čitate. Nemojte da vaša voljena osoba, ni kriva ni dužna, nastrada zbog prepoznavanja u nekom od likova!

Detaljnije

Od istog autora

Ogrešenje
475 rsd 594