• Izdavačka kuća Odiseja
paramparčad

Paramparčad

Džejms Frej

660 rsd
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Džejms Frej, bivši narkoman i alkoholičar u knjizi Paramparčad opisuje boravak u rehabilitacionom centru i pobedu nad svojim zavisnostima.

Kategorija:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677200367
  • Broj strana: 382
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2007

Džejms Frej, bivši narkoman i alkoholičar u knjizi Paramparčad opisuje boravak u rehabilitacionom centru i pobedu nad svojim zavisnostima.

Frej opisuje i iskustva drugih pacijenata, od kojih su neki postali njegovi prijatelji. Među njima ima sudija, kriminalaca, profesionalnih boksera, prostitutki, lekara, radnika, dece bogatih roditelja itd. Ove bolesti ne biraju socijalni krug, godine ili pol, podjednako snažno udaraju svuda, s jednako razornim posledicama. Frej uspeva da bez moralisanja i osude prikaže moralni pad, slabost i poniženje, koje alkohol i droga izazivaju. Upečatljivo opisuje fizičko propadanje tela i nemoc i strah koji ga prate.

Iako se smatra da su alkoholizam i narkomanija u suštini neizlečivi, Frej svojim primerom poručuje da se ipak može izboriti s njima. Svako od pacijenata pronalazi svoj motiv, nešto što mu daje snagu da se bori: za nekoga je to vera u Boga ili u „više sile”, za nekoga ljubav, za nekog porodica, za nekog prosto želja da povrati ljudsko dostojanstvo. Neki od njih uspevaju, neki ne. Ali, i to jeste najvažnija poruka potresne Džejsmosve ispovesti – moguće je uspeti.

Prikaz romana ,,Paramparčad"

15.08.2018.

Ako „Paramparčad“ čitate nakon skandala i autorovog priznanja da događaji opisani u knjizi nisu u potpunosti istiniti, nemate razloga da preskočite ovu knjigu iz straha da biste mogli da se osećate izigrano. Džejms Frej jeste bivši zavisnik koji je imao tu sreću da danas može da govori o svojim iskustvima.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Paramparčad"

26.03.2018.

Džejms Frej je svojim prvim romanom postao idol mnogima koji su pokušavali da izađu iz svojih ličnih užasa. Kada je izdata, urednici Amazona su je proglasili za omiljenu knjigu godine, a već sledeće Frej je napisao nastavak priče o mladom zavisniku koji se iščupao iz kandži droge i alkohola i zajedno sa očinskom figurom, prijateljem Leonardom, nastavio kroz život.

Detaljnije