• Izdavačka kuća Odiseja
male žene

Male žene

Luiza Mej Alkot

880 rsd 1.100 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Novi, integralni prevod jednog od najomiljenijih klasika američke književnosti. Objedinjeno izdanje sadrži romane „Male žene” i „Dobre supruge”

  • ISBN: 9788677201616
  • Broj strana: 439
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2019

Novi, integralni prevod jednog od najomiljenijih klasika američke književnosti. Objedinjeno izdanje sadrži romane „Male žene” i „Dobre supruge”

Topla porodična priča o odrastanju četiri sestre Marč, njihovim snovima, strepnjama i nadama s razlogom je jedan od najčitanijih američkih romana svih vremena. Lepa i otmena Meg, neprilagođena književnica Džo, povučena Bet i razmažena Ejmi, sestre su potpuno različitih karaktera koje veže međusobna ljubav i odanost prijateljima i porodici. Svakodnevni doživljaji četiri male žene toliko su opčinili čitaoce da je Luiza Mej Alkot, na zahtev publike, morala da napiše nastavak.

„Male žene” su mnogo više od „ženskog romana” koji je od Luize Mej Alkot zahtevao izdavač. U njemu autorka obrađuje teme koje nikada ne zastarevaju: ljubav, prijateljstvo, porodične odnose; srećne trenutke i nezamislive gubitke; sukob društvenih očekivanja i ličnih ambicija. Zasnovan na ličnim iskustvima autorke, ovaj roman ne prestaje da očarava čitaoce svih uzrasta širom sveta, iako je od njegovog objavljivanja prošlo više od 150 godina.

Male žene i Plavetnilo u emisiji Čitač

20.11.2020.

U emisiji ,,Čitač" (Radio Beograd 2) razgovarali smo o ,,Malim ženama" Luize Mej Alkot i ,,Plavetnilu" Maje Lunde. Emisiju vodi i uređuje Dragana Kovačević.

Detaljnije

„Male žene” danas: šta nam donosi nova adaptacija

30.03.2020.

Film Grete Gervig donosi posebno kreativnu, svežu i originalnu perspektivu koja je izazvala snažne i raznovrsne reakcije. On nam pokazuje kako su dela klasične literature podložna stalno novom tumačenju i promišljanju, pri čemu je svaka nova interpretacija angažovana, osvešćena i obeležena specifičnostima svog vremena.

Detaljnije

Predstavljanje romana ,,Male žene" Luize Mej Alkot u časopisu Superteen

30.01.2020.

Ova bezvremenska priča u našim je bioskopima od 23. januara,  a mi smo odlučili sa našim prijateljima iz izdavačke kuće Odiseja da vam danas predstavimo ovu sjajnu knjigu koju po našem mišljenju treba da pročitaju svi ljudi, a mogla bi se naći i na spisku lektire u srednjoj školi.

Detaljnije

Od istog autora

Mali muškarci
440 rsd 770 Akcija