• Izdavačka kuća Odiseja
hotel tišina

Hotel Tišina

Ejdur Ava Olafsdotir

713 rsd 891 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Ejdur Ava Olafsdotir, jedna od najvažnijih savremenih islandskih književnica, prvi put na srpskom jeziku!

  • ISBN: 9788677202705
  • Broj strana: 180
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2022

Jonas Ebeneser je vešti majstor koji ima neopisivu potrebu da popravlja stvari oko sebe, ali nikako ne uspeva da popravi sopstveni život. Na pragu je pedesete, razveden i prepušten sam sebi, a nedavno je otkrio i da njegova ćerka nije zaista njegova, zbog čega tone u egzistencijalnu krizu. Dok posećuje svoju dementnu majku u staračkom domu, krišom razmišlja o tome kada i gde bi mogao da stavi tačku na svoj život.

Ne želeći da rizikuje mogućnost da ćerka pronađe njegovo telo, odlučuje da umre u inostranstvu. Pakuje kutiju sa alatom i nešto garderobe i odlazi u neimenovanu zemlju razrušenu ratom. Bukira sobu u hotelu Tišina koji, kao i zemlja u kojoj se nalazi, vapi za veštim rukama majstora. Česma po česma, sijalica po sijalica, i Jonasova bušilica koju je poneo da bi pričvrstio kuku za omču dobija novu svrhu, baš kao i Jonas koji će zahvaljujući ljudima koje upoznaje u hotelu sagledati svoju patnju novim očima i razumeti dubinu ljudskih ožiljaka.

Hotel Tišina je otrežnjujuća priča o čoveku, zajednici i izbavljenju od očaja koja slavi beskrajne životne mogućnosti i nove početke.

Prikaz romana "Hotel Tišina" Ejdur Ave Olafsdotir

10.01.2024.

U "Hotelu Tišina" ne dolazi do uobičajenog nadmetanja iliti neprimerenog licitiranja bolom kome su ljudi generalno skloni. Nije presudno čija je patnja jača – tako da će Jonas naučiti da i sam gleda isključivo ka preživljavanju, tražeći i pronalazeći deo još nepomračenog svoda, ugao slike koji nije zaprljan lošim iskustvima.

Detaljnije

Hotel Tišina - čitalački vlog

22.09.2023.

Poslušajte Dorine utiske tokom čitanja romana "Hotel Tišina" Ejdur Ave Olafsdotir

Detaljnije

Prilog o romanu ,,Hotel Tišina" u emisiji Čitač

22.02.2023.

U novoj emisiji "Čitač" poslušajte razgovor o romanu "Hotel Tišina" islandske književnice Ejdur Ave Olafsdotir

Detaljnije

Prilog o romanu ,,Hotel Tišina" u emisiji Magazin na Prvom

26.12.2022.

Poslušajte prilog o romanu ,,Hotel Tišina", islandske književnice Ejdur Ave Olafsdotir, emitovan u emisiji Magazin na Prvom (Radio Beograd 1), 26. decembra 2022. godine. Autorka priloga je Svetlana Mladenović.

Detaljnije

Prikaz romana Hotel Tišina

19.10.2022.

Na stranicama romana Hotel Tišina, koju je u prevodu Tatjane Latinović objavila izdavačka kuća Odiseja, čitaoci neće pronaći mnogo akcije ili direktno iznetih emocija. Briljantnost pisanja islandske književnice Ejdur Ave Olafsdotir je u duboko humanoj i toploj ljudskoj priči koja se odvija pred nama.

Detaljnije

Promocija romana Ejdur Ave Olafsdotir - 11. oktobar 2022.

06.10.2022.

Pridružite nam se na promociji romana islandske autorke Ejdur Ave Olafsdotir u okviru festivala Dani islandske književnosti u Bibliteci grada Beograda

Detaljnije