• Izdavačka kuća Odiseja
egzodus roda

Egzodus roda

Valid Nabhan

462 rsd 660 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman ,,Egzodus roda" Valida Nabhana dobio je maltešku Nacionalnu književnu nagradu 2014. godine, i Nagradu Evropske unije za književnost (EUPL) 2017. godine.

Kategorija:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201500
  • Broj strana: 224
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 15x21
  • Godina izdanja: 2019

Roman „Egzodus roda“ pruža intimni uvid u život migranata sa Bliskog istoka kroz sudbinu Palestinca Nabila, čija je porodica izbegla u Jordan a on se skrasio na Malti, baš kao i autor ovog delimično autobiografskog romana Valid Nabhan. Junak pripoveda o teškom izbegličkom životu i konstantnom osećaju da ne pripada nigde, ni u starom ni u novom svetu. Odrastajući pod zbunjujućim uticajem živih porodičnih sećanja na nekadašnji život na Bliskom istoku i sasvim drugačije malteške svakodnevice, suočava se sa krizom identiteta. Nabil pokušava da pronađe objašnjenje za nesreću koja je zadesila Bliski istok i, kroz istorijske podatke i sećanja očevidaca, čitaocima nudi jasniju sliku onoga što se događalo u poslednjih sedamdeset godina u tom, za evropske čitaoce, neobičnom i teško razumljivom delu sveta.

Roman ,,Egzodus roda" dobio je maltešku Nacionalnu književnu nagradu 2014. godine, i Nagradu Evropske unije za književnost (EUPL) 2017. godine.

VALID NABHAN – EGZODUS RODA // KAKO ZNATI GDE PRIPADAMO

01.10.2019.

Roman Egzodus roda  je delimično autobiografski roman, jer je i porodica ovog pisca, baš kao i našeg protagoniste Nabila, izbegla iz Palestine u Jordan.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Egzodus roda" Valida Nabhana

30.09.2019.

Za narod čije se jedno od kapitalnih književnih dela zove „Seobe“ i koji još uvek može da nabroji mnoge generacije u rasejanju, bez obzira na motive za to i ne računajući razlike u religiji, posedujemo dovoljno početnih predispozicija da gotovo lično doživimo pitanja kojima se Valid Nabhan pozabavio u svom prvom romanu, „Egzodus roda“.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Egzodus roda" Valida Nabhana

17.09.2019.

Valid Nabhan je za roman ,,Egzodus roda" 2017. godine dobio prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost

Detaljnije

Valid Nabhan, intervju: Slepi patriotizam je bolest

24.07.2019.

Pročitajte intervju Valida Nabhana za nedeljnik ,,Vreme" (br. 1488)

Detaljnije

Valid Nabhan gost emisije ,,Čitač"

31.05.2019.

U novoj emisiji ,,Čitač" poslušajte o intervju s malteškim piscem Validom Nabhanom, autorom romana ,,Egzodus roda". Autorka emisije je Dragana Kovačević

Detaljnije

TRIBINA EUPL DOBITNICI U BEOGRADU

29.05.2019.

Koliko Evropa oblikuje nas, a koliko mi nju? Koliko je i kakve Evrope u evropskoj književnosti? Koliko je EUPL doprinela prevođenju nagrađenih knjiga? Zašto Evropa smatra da je važno čitati Evropu?

Detaljnije

Valid Nabhan u Kulturnom dnevniku RTS

23.05.2019.

Pogledajte gostovanje Valida Nabhana u Kulturnom dnevniku RTS

Detaljnije

Festival dobitnika EUPL nagrade

23.05.2019.

Ove godine je u Beogradu održan prvi Festival dobitnika nagrade EUPL tokom kojeg je Odiseja predstavila svoja nova izdanja

Detaljnije

Prikaz romana ,,Egzodus roda" Valida Nabhana

19.05.2019.

Roman ,,Egzodus roda” Valida Nabhana univerzalna je priča o životima migranata, promišljanje o besmislu rata i nametnutih načela, o pojmu domovine i njenom istinskom značenju.

Detaljnije

Valid Nabhan gostuje u Beogradu

10.05.2019.

Malteški pisac Valid Nabhan, autor romana ,,Egzodus roda" predstaviće svoj roman u okviru Festivala dobitnika EUPL nagrada koji će se održati 18. i 19. maja u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Promocija romana ,,Egzodus roda" zakazana je za 18. maj u 18 časova. Istog dana u 16 časova Odiseja će održati i promociju zbirke pripovedaka ,,Dani" luksemburškog autora Gasta Grebera.

Detaljnije

Upoznajte Valida Nabhana

19.02.2019.

Valid Nabhan je za roman ,,Egzodus roda" osvojio prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost

Detaljnije