• Izdavačka kuća Odiseja
čudesan život

Čudesan život

Frenk Martela

Svaki život ima smisao, samo ga treba pronaći.

Kategorija:
Prevod:
  • ISBN: 9878677202620
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2021

Čovek se, još od postanka čovečanstva, bavio pitanjem smisla i značaja sopstvenog postojanja. Finski filozof i pisac, Frenk Martela, hvata se ukoštac sa temom smisla života pojedinca i čitaocima pruža sasvim novu perspektivu kada je ona u pitanju. Kroz niz eseja koji se bave suštinom ljudskog postojanja Martela pojašnjava zbog čega stalno žudimo za nečim boljem i često smo nezadovoljni onim što smo postigli.

Ova knjiga se jednostavnim, zanimljivim stilom bavi izuzetno kompleksnom temom. Martela traži odgovore na pitanja koja muče svakog čoveka: ,,Da li je sreća vredan životni cilj?”, ,,Šta je temelj srećnog života u današnjem društvu?”, ,,Da li je život samo začarani krug besmisla?” i to čini opuštenim, razgovornim stilom uz značajnu dozu humora, smeštajući neka od najvećih filozofskih pitanja i nedoumica u kontekst modernog sveta.

Martela brzo i koncizno dolazi do suštine problematike. Tema ove knjige je mesto pojedinca u svetu i kako naći smisao života, tema kojom su se bavili brojni mislioci i filozofi, ali za razliku od mnogih Martela akcenat stavlja na moguća rešenja: šta da radimo sa sopstvenim životom kako bismo ga učinili što smislenijim.

Ova knjiga je 2 u 1: delom istorija filozofije, a delom psihološki priručnik, što je čini knjigom za svakog čitaoca, bilo da je u pitanju neko iz struke ili radoznali laik.