• Izdavačka kuća Odiseja
zipolijevo pleme

Zipolijevo pleme

David Nelo

220 rsd 693 (-68%) Akcija
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Zipolijevo pleme” je knjiga sa savršenom porukom: kada pronađemo knjigu baš po svojoj meri, čitanje postaje magično iskustvo.

Kategorija:
Uzrast:
    od 8 do 12
Ilustracije:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201661
  • Broj strana: 125
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Giljem ne voli da čita iako su u porodici, svi osim njega, pravi knjiški moljci. Ne voli pa to ti je! A od čitanja mu još teže pada nedeljni odlazak u školsku biblioteku jer mu stroga bibliotekarka dozvoljava da pozajmi strip samo ako uz njega uzme i neku „pravu” knjigu. Jednog dana, dok je pogledom lutao po redovima knjiga za koje je unapred znao da će mu biti dosadne, uočio je jednu zaglavljenu iza police. Dok se mučio da je izvuče odlučio je, i pre nego što je pročitao naslov: to će biti knjiga koju će poneti sa sobom.

Čim je kod kuće otvorio knjigu doživeo je pravi šok: neobični pripovedač obraćao se baš njemu. To, naravno, nije moguće, uostalom, nije on jedini Giljem na svetu. Ipak, koliko Giljema postoji čije se učiteljica i bibliotekarka zovu baš kao njegove? Ali to nije bilo najčudnije! Izgleda da se stara, pohabana knjiga prilagođava svakom čitaocu i svakome priča drugačiju priču. Giljem je čvrsto rešio da istraži ovu misteriju, ali da li će imati dovoljno vremena? Rok za vraćanje knjige u biblioteku je tačno sedam dana...

 

Pobednici Odisejinog letnjeg čitalačkog izazova 2020.

23.09.2020.

Došlo je vreme da proglasimo pobednike čitalačkog izazova!

Detaljnije

Prikaz knjige ,,Zipolijevo pleme" Davida Nela

01.09.2020.

Zipolijevo pleme je kao platno na koje se projektuju kako želje i nadanja, tako i strahovi i nesigurnosti, ali je i utočište gde nam je dozvoljeno da budemo ono što zaista jesmo, snažni u sopstvenoj ranjivosti. To je mesto gde svako pronalazi upravo ono što mu je u trenutku čitanja potrebno.

Detaljnije

Kako naći pravu knjigu za sebe (Predstavljanje romana ,,Zipolijevo pleme" u listu Danas)

26.08.2020.

Najpoznatiji roman Davida Nela, jednog od najčitanijih savremenih katalonskih pisaca za decu i odrasle, Zipolijevo pleme (La Tribu des Zippoli, 2017), prva je knjiga ovog autora prevedena na srpski jezik.

Detaljnije

Odisejin letnji čitalački izazov

03.08.2020.

Vreme je za Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije