• Izdavačka kuća Odiseja
tragom džinovskog lenjivca

Tragom džinovskog lenjivca

Eva Ibotson

462 rsd 660 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Tragom džinovskog lenjivca najpoznatije je delo austrijsko-engleske književnice Eve Ibotson. Osvojio je brojne nagrade od kojih je najvažnija Zlatna Nestlé Smarties Book Prize 2001. godine.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 13
Ilustracije:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677200770
  • Broj strana: 304
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2011

Maja je od roditelja, osim bogatstva, nasledila i istraživački duh. Zato se i obradovala kad je saznala da će se o njoj starati rođaci koji žive u dalekom Brazilu, na plantaži kaučuka. Nije ni slutila da će se kod njih osećati kao Pepeljuga, ni da će čudesni svet Amazona, prašumu i brazilski folklor otkrivati tek uz pomoć nekih sasvim drugih ljudi – lokalnih Indijanaca, direktora prirodnjačkog muzeja, svoje guvernante i jednog slatkog polu-Indijanca. Da joj je neko rekao da će svi zajedno, uz pomoć glumca koji je izgubio posao kad mu je glas mutirao, morati da prevare dva opasna engleska detektiva i jednog još opasnijeg engleskog lorda, da će njena stroga guvernanta zafrljačiti korset u reku, a ona i Fin usred prašume učiti latinski i loviti džinovskog lenjivca – ne bi mu poverovala. A opet, sve se tako dogodilo.

Roman Tragom džinovskog lenjivca najpoznatije je delo austrijsko-engleske književnice Eve Ibotson. Osvojio je brojne nagrade od kojih je najvažnija Zlatna Nestlé Smarties Book Prize 2001. godine.

Prikaz romana ,,Tragom džinovskog lenjivca"

12.07.2018.

Tipična karakteristika opusa Eve Ibotson, korišćenje bajkolikih elemenata u modernom kontekstu i pokušaj njihovog osavremenjivanja, prisutna je i u ovom romanu. Maja je bogato siroče koje nakon smrti oba svoja roditelja biva prepušteno koristoljubivim i zlim rođacima. Arhetip Pepeljuge primetan je i u naglašenom kontrastu između lika lepe, nesebične, požrtvovane i u svojoj dobroti naivne junakinje i, sa druge strane, dva lika pakosnih, taštih i ljubomornih sestri bliznakinja.

Detaljnije