• Izdavačka kuća Odiseja
superkoka soka

SUPERKOKA SOKA

Feliks Miterer

385 rsd 550 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Superkoka Soka ne trpi nepravdu! Feliks Miterer je knjigom o pravičnoj koki osvojio srca čitalaca širom sveta.

Kategorija:
Uzrast:
    od 7 do 9
Ilustracije:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201005
  • Broj strana: 180
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2013

U pitomom planinskom seocetu, mirno živi neobična vatrenoscrvena kokoška. Kljucka po dvorištu, kupa se u prašini, razgovara s ljudima i životinjama, pročita novine, malo postroji petlove i, tu i tamo, obleti krugu oko planine, tek da protegne krila. Kad je raspoložena snese pet jaja na dan ili kukurikne 300 puta uzastopce. Međutim, kad Soka nanjuši nepravdu, pretvara se u Superkoku, brzu kao vetar, snažniju od medveda i lukaviju od lisice. Toliko je opasna da prema njoj Supermen deluje kao obično pilence. Čuvajte se zlikovci da vam Superkoka Soka ne zaprži čorbu, i to jednu ljutu, kokošiju!


U prvoj knjizi o avanturama Superkoke Soke, ona se uz pomoć prijatelja bori protiv bezdušnog kapitaliste Cepanića, koji koke nosilje drži u katastrofalnim uslovima i prodaje ljudima njihova nezdrava jaja. Soka je skromna: ne traži ona da se sve kokoške gaje u udobnim seoskim dvorištima, niti da ljudi prestanu da jedu jaja i kokošje meso, ali se prema životinjama može i mora bolje postupati. Od toga će koristi imati i ljudi, ne samo zato što će jesti zdraviju hranu, nego i zato što ih Soka podseća da se u slepoj jurnjavi za zaradom ne sme zaboraviti na druga živa bića, ljude, životinje i biljke.
Ako volite stripove i filmove sa superherojima, ako vam se dopao animirani film Pobuna u kokošinjcu – obožavaćete Superkoku Soku!