• Izdavačka kuća Odiseja
slušaj kako mi lupa srce

Slušaj kako mi lupa srce

Bjanka Picorno

330 rsd 748 (-56%) Akcija
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Slušaj kako mi lupa srce" je najpoznatija knjiga italijanske književnice Bjanke Picorno.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 11
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201135
  • Broj strana: 464
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2014

Deca obožavaju svoje učiteljice i učitelje. Uglavnom. Međutim, kad u IV D omiljenu učiteljicu zameni nova, zvana Harpija Zvoca, školski dani će se promeniti. Niko joj ne bi zamerio što je stroga i zahtevna, ali to što je nepravedna, lažljiva i okrutna neće joj oprostiti naše tri junakinje: Priska, Eliza i Rozalba. Odrasli im ne veruju, ili ih prosto nije briga dok god deca donose dobre ocene... Dok kuju planove kako da razotkriju Harpijine spletke, u priču se upliću najlepša lutka na svetu, ljubavni trougao, duh iz rama, dve babe, tri strica, lakovane cipele, jedna radoznala kornjača i hrabra srca koja ne podnose nepravdu.

Odiseja se trudi da svake godine ponudi i neku knjigu deci koji prosto „gutaju” knjige. Tako se knjiga „Slušaj kako mi lupa srce” preporučuje naprednim čitateljkama nižih razreda osnovne škole – u knjizi preovlađuju ženski likovi i teme koje zanimaju prevashodno devojčice, a zbog obima strana ne preporučuje se deci koja još ne čitaju tečno.

Prikaz romana ,,Slušaj kako mi lupa srce" Bjanke Picorno

16.11.2017.

Dok Eliza, Priska i Rozalba nastavljaju svoj obrazovni put i više ne brinu za gospođu Sforcu, Adelaida i Jolanda rade kao kućna posluga u bogatim italijanskim porodicama, zbog čega stanje sa početka romana i stanje na njegovom kraju suštinski ostaju ista. Primeri premošćavanja socijalnih razlika svode se na individualne napore ili dobru volju pojedinaca i time radije predstavljaju incident nego ustaljenu praksu.

Detaljnije

Odiseja na Sajmu knjiga u Beogradu 2014.

06.09.2017.

Odiseja na Sajmu knjiga, prilog iz 712. emisije Vodič za roditelje. Govore: Marija Vukosavljević, Ana Petrović i Petar Kapuran.

Detaljnije

Od istog autora