• Izdavačka kuća Odiseja
skači, barte

Skači, Barte!

Suzana Tamaro

220 rsd 693 (-68%) Akcija
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman Suzan Tamaro je uzbudljiva refleksija na društvo opsednuto tehnologijom koje polako zaboravlja važnost pravih vrednosti i gubi poštovanje prema planeti koja mu je pružila dom.

Kategorija:
Uzrast:
    od 10 do 13
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201708
  • Broj strana: 210
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Bartovi roditelji misle da što više imena imaš, to si važniji. Zato su ga nazvali Bartolomeo Leonardo Atari Komodore. Misle i da to što često nisu kod kuće mogu nadoknaditi najmodernijom tehnologijom koja prati svaki njegov korak. Ubeđeni su da je Bart nadaren za sve, zbog čega su mu dani ispunjeni kursevima, treninzima i časovima. Iako nema ni trenutak slobodnog vremena, Bart je ipak veoma usamljen. A kada njegov jedini prijatelj, plišani meda Kapok, završi u đubretu, Bart će se prvi put odvažiti na nestašluk i pokušaće da ga nađe. Umesto njega nabasaće na veoma čudno stvorenje za koje će se, posle temeljnog kupanja i malo klopice, ispostaviti da je veoma brbljiva kokoška Zoja. Zbog nereda koji Zoja napravi u stanu Bart će se naći u nevolji do guše. Jedini način da pobegne je skok u odavno zaboravljeni predmet – knjigu koja će ih odvesti u magični svet ispunjen avanturama. Bartov i Zojin zadatak nije nimalo lak – moraće da spasu ljudske snove od Programera koji želi da pomoću tehnologije zavlada svetom.

Skači, Barte! je uzbudljiva priča koja na svakoj stranici nudi skok u novu avanturu: Bart i Zoja će posetiti ljupku porodicu zečeva, upoznaće mudrog učitelja Lua, posetiće užareni vulkan u kojem caruje strašni zmaj i naučiće da se ljubav i prijateljstvo ne mogu zameniti pametnim uređajima i bleštavim ekranima.

Odisejin letnji čitalački izazov u Dnevniku RTS1

13.09.2021.

Odisejin čitalački izazov privukao je i pažnju medija kao vid motivisanja dece da čitaju leti i čitanje povežu sa zabavnim aktivnostima.

Detaljnije

Pobednici Odisejinog letnjeg čitalačkog izazova 2021.

30.08.2021.

Došlo je vreme da proglasimo pobednike čitalačkog izazova!

Detaljnije

Odisejin letnji čitalački izazov 2021

21.06.2021.

Stiglo je leto što znači da je vreme za još jedan Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije

Predstavljanje romana ,,Skači, Barte!" na festivalu BUDI

26.05.2021.

BIJANALE UMETNIČKOJ DEČJEG IZRAZA, PANČEVO, 15. MAJ - 15. JUN

Detaljnije

Prikaz romana ,,Skači Barte!" Suzane Tamaro

25.01.2021.

Ovaj roman se, iza svih uzbudljivih slojeva čudesa i fikcije, bavi bolno ozbiljnim, aktuelnim temama. Bart je predstavnik neke od budućih generacija, čiji su roditelji i sami uveliko zavisnici od virtualnog sveta u koji samouvereno uljuljkuju, kako vlastito, tako i postojanje potomstva. Na jednoj strani su pritisak i neumerene ambicije koje opterećuju nejaka detinja ramena sa što više obaveza, a na drugoj sveopšta otuđenost i nečovečnost koja bilo kakav vid spontanosti, osećajnosti ili nenameštenih reakcija posmatra kao nedopustivu grešku.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Skači, Barte!" Suzane Tamaro

19.01.2021.

Suzana Tamaro je vešto ukombinovala razne uticaje, elemente i sastojke dobre priče i upakovala ih na svoj način, s puno humora i akcije, ali i dovoljno ozbiljnosti da ovaj roman ne bude shvaćen samo kao komični akcioni rolerkoster. Autorka nas ovde podstiče i na razmišljanja o roditeljskoj ambicioznosti, ugrožavanju privatnosti deteta, zamkama i stranputicama digitalnog vaspitanja, sukobu spontanog i programiranog, kao i o drugim vrlo savremenim i aktuelnim temama.

Detaljnije

Predstavljanje novih Odisejinih izdanja u emisiji ,,Kulturni krugovi"

23.11.2020.

U emisiji ,,Kulturni krugovi" (Radio Beograd 2) predstavili smo nekoliko novih izdanja koje vam preporučujemo za jesen!

Detaljnije