• Izdavačka kuća Odiseja
pipi duga čarapa na brodu

Pipi Duga Čarapa na brodu

Astrid Lindgren

561 rsd 748 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Drugi deo avantura Pipi Duge Čarape, jedne od najpopularnijih junakinja dečje književnosti.

Kategorija:
Uzrast:
    od 8 do 12
Ilustracije:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201791
  • Broj strana: 144
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2021

Tomi i Anika uživaju otkad se u kuću pored njihove doselila neobična devojčica Pipi Duga Čarapa. Ona živi sama u Vili Vilobrdi, bez mame, tate i pravila koja važe za svu drugu decu, pa čak ni u školu ne ide, osim kad učiteljica vodi na izlet. Pipi ima konja, majmuna, veliko dvorište, kovčeg pun zlatnika, neverovatnu snagu i mašte na pretek. U njenom društvu Aniki i Tomiju nikad nije dosadno, ni kad sede u šupljem drvetu i slušaju Pipine doživljaje sa putovanja širom sveta, ni kad obilaze prodavnice, a kakav je tek provod odlazak s njom na vašar ili kad se ceo vikend igraju brodoloma. Svaki dan sa Pipi je luda avantura, a šta bi se drugo i moglo očekivati od ćerke gusarskog kapetana?

Kad se iznenada pojavi kapetan Jevrem Duga Čarapa i pozove Pipi da ponovo s njim luta morima, svi se raduju što je Pipi pronašla tatu i što će s njim doživeti mnogo novih avantura, ali su i tužni jer bez Pipi ništa neće biti isto u malom, maleckom gradu...

„Pipi Duga Čarapa na brodu" je druga knjiga koju je Astrid Lindgren posvetila doživljajima neobične devojčice. Prva se zove „Pipi Duga Čarapa" a treća „Pipi Duga Čarapa u vodama Južnog mora".

Pobunjena značka Mini Bookvice za Pipi Dugu Čarapu

29.10.2019.

Pobunjene čitateljke su na 64. Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga podelile pobunjene značke izabranim dečjim knjigama. Značku za pobunjenu junakinju dobila je Pipi Duga Čarapa, a Pipi je bila izbor Slavke Vlalukin.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Pipi Duga Čarapa na brodu"

21.05.2019.

Pipi je dosledna i u jezičkim izvrtanjima kao pokazatelju specifičnog poimanja stvari: za nju je, tako, tablica gloženja, od apatekara traži lak, ne persira odraslima, a čuvena je uzrečica Grom i kakao! U njenoj hrabrosti da se suoči sa malim i velikim opasnostima, ali i bude ono što jeste, posebno će Anika pronalaziti oslonac.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Pipi Duga Čarapa na brodu"

19.09.2018.

Bez obzira na to koliko je Pipi neobična, svaka priča o njoj dešava se u svetu koji je poznat čitalačkoj publici i taj mali, malecki gradić u kojem Pipi živi nije imenovan upravo zbog toga da bi svako u njemu prepoznao mesto u kome živi.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Pipi Duga Čarapa na brodu"

30.08.2018.

Negde u jednom malom, maleckom gradu devetogodišnja Pipi Duga Čarapa živi sama u Vili Vilobrdi, s konjem i majmunom. Izdržava se od sanduka zlatnika koji joj je ostavio tata, gusarski kapetan Jevrem Duga Čarapa. Njeno stalno društvo su komšijska deca Tomi i Anika, koji s njom provode svaki slobodni trenutak.

Detaljnije