• Izdavačka kuća Odiseja
moja sestra živi na kaminu

MOJA SESTRA ŽIVI NA KAMINU

Anabel Pičer

347 rsd 495 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Debitantski roman Anabel Pičer ,,Moja sestra živi na kaminu" odmah nakon objavljivanja postao je svetski bestseler.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 12
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201173
  • Broj strana: 196
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2014

Džejmi pokušava da ubedi Džasmin, svoju sestru tinejdžerku, da se prijave na to takmičenje, jer se nada da će im pobeda omogućiti da pomire roditelje i bar malo raspršiti tugu koja im godinama razara život. Nada se da će poljubiti Saniju ili bar videti njenu kosu, i da se tata neće ljutiti što je njegova najbolja drugarica i prva ljubav muslimanka, nada se da će ga primiti u školski fudbalski tim i da će se izboriti s nasiljem i nepravdom na koje nailazi na svakom koraku. Pošto ne poseduje natprirodne moći kao njegov omiljeni junak Spajdermen, Džejmi će morati da skupi hrabrost i osloni se na moći običnog tinejdžera.
Knjiga Moja sestra živi na kaminu osvojila je nekoliko značajnih nagrada i našla se na spisku školske literature širom sveta, jer pruža odličnu priliku za diskusiju o mnogim važnim temama: o rasnim i religijskim predrasudama, vršnjačkom maltretiranju, tugovanju, razorenoj porodici, potrazi za identitetom, nadi i pomirenju.
Zanimljivo je da je ova knjiga najpre doživela uspeh kod publike i jedan je od retkih debitantskih romana koji je postao internacionalni bestseler. Duhovita i, istovremeno, vrlo dirljiva knjiga, Moja sestra živi na kaminu opisuje situacije i likove u kojima će se prepoznati svi današnji tinejdžeri.

Odrastanje nakon traumatičnog gubitka

10.09.2017.

Poetika romana Moja sestra živi na kaminu mogla bi se opisati kao antididaktična, što se najpre ogleda u reljefnosti likova – oni nisu tipovi koji prenose određenu poruku, već višeslojni karakteri čiji unutrašnji život ima sopstvenu logiku.

Detaljnije