• Izdavačka kuća Odiseja
kuća bez ogledala

Kuća bez ogledala

Morten Sanden

520 rsd 693 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Kuća bez ogledala” Mortena Sandena je divna priča o ljubavi, bolu i odrastanju. Nezaboravna avantura o porodičnim odnosima i magičnim svetovima koje pokreće ljubav.

Kategorija:
Uzrast:
    od 10
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201784
  • Broj strana: 135
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Kuća stare Tumasinine rođake Henrijete kao da je stvorena za žmurke. Puna je vijugavih stepenica, skrivenih kutaka i praznih prostorija, ali bez ijednog jedinog ogledala. Henrijeta je stara i bolesna, pa su se u kući okupili svi njeni rođaci koji očekuju da će se naći u testamentu. Dok se odrasli prepiru oko nasledstva, Tumasina provodi vreme sa ćutljivom malenom Signe, zločestim Erlandom i povučenom Vilmom. Jednog dana Signe pronalazi tajanstvenu, osmougaonu prostoriju pretrpanu ogledalima, i u njoj svet unutar sveta. Zbog čega je Henrijeta sklonila sva odgledala iz kuće? Kako objasniti promene koje će doživeti svi koji kroče u skrivenu prostoriju? I ko je misteriozna devojčica koja je za te promene zaslužna?

Roman Kuća bez ogledala Mortena Sandena dirljiva je priča o ljubavi, bolu i odrastanju, protkana zagonetnom atmosferom od koje će vas povremeno podilaziti žmarci. Mreža neobjašnjivih, na prvi pogled zastrašujućih iskustava kroz koju prođu junaci ovog romana potpuno će ih transformisati, a susret sa misterioznom devojčicom iz ogledala pomoći će Tumasini i njenom ocu da se pomire sa stravičnim gubitkom koji im je slomio srce.

Odisejin letnji čitalački izazov u Dnevniku RTS1

13.09.2021.

Odisejin čitalački izazov privukao je i pažnju medija kao vid motivisanja dece da čitaju leti i čitanje povežu sa zabavnim aktivnostima.

Detaljnije

Prikaz knjige ,,Kuća bez ogledala" Mortena Sandena

06.09.2021.

,,Ponekad, skoro svaki dan, dođu trenuci kad ne znam kako ću pregurati leto, čak ni naredni sat." Tumasina, 12 godina

Detaljnije

Pobednici Odisejinog letnjeg čitalačkog izazova 2021.

30.08.2021.

Došlo je vreme da proglasimo pobednike čitalačkog izazova!

Detaljnije

Odisejin letnji čitalački izazov 2021

21.06.2021.

Stiglo je leto što znači da je vreme za još jedan Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije

Prikaz romana ,,Kuća bez ogledala" Mortena Sandena

26.04.2021.

Kuća bez ogledala je kompleksna drama o nesrećnim porodicama, ogorčenim odraslima i očajnoj deci. Osim toga, to je i priča o ljudskim snovima, nadanjima i stvarima koje tokom životnog puta krenu naopako. Takođe, to je i priča o fundamentalnoj potrebi za istinskom komunikacijom i suočavanjem s pravim pitanjima, najpre u odnosu sa samim sobom, a onda i s najbližim osobama. A iznad svega, ovaj roman je stamena himna životu, sa svim njegovim lepim i ružnim stranama, dobicima i gubicima, radostima i tugama.

Detaljnije

Razgovor o ,,Kući bez ogledala" u emisiji Kulturni krugovi

22.03.2021.

U emisiji ,,Kulturni krugovi" koja je emitovana 19. marta na Radiju Beograd 2, gostovao je i Dorijan Hajdu, prevodilac knjige ,,Kuća bez ogledala" Mortena Sandena

Detaljnije

Prikaz romana ,,Kuća bez ogledala" - portal Superteen

28.01.2021.

Roman Kuća bez ogledala Mortena Sandena dirljiva je priča o ljubavi, bolu i odrastanju, protkana zagonetnom atmosferom od koje će vas povremeno podilaziti žmarci. Mreža neobjašnjivih, na prvi pogled zastrašujućih iskustava kroz koju prođu junaci ovog romana potpuno će ih transformisati, a susret sa misterioznom devojčicom iz ogledala pomoći će Tumasini i njenom ocu da se pomire sa stravičnim gubitkom koji im je slomio srce.

Detaljnije

Predstavljanje novih Odisejinih izdanja u dnevnom listu Danas

28.01.2021.

I ove godine Odiseja se potrudila da odabere najzanimljivije naslove iz bogate svetske produkcije dečje književnosti, stavljajući akcenat na pisce koji našoj publici nisu bili poznati. Među klasicima književnosti, svetskim bestselerima i dobitnicima prestižnih internacionalnih priznanja, svako dete može odabrati priču po svojoj meri.

Detaljnije