• Izdavačka kuća Odiseja
krv zimske noci

Krv zimske noci

Markus Sedžvik

561 rsd 748 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman ,,Krv zimske noći" Markusa Sedžvika uzbudljiva je priča o ljubavi dvoje junaka koji se iznova i iznova sreću u svakom novom životu.

Kategorija:
Uzrast:
    od 14
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201364
  • Broj strana: 240
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2016

Jeste li nekada imali osećaj kao da ste već proživeli neki drugi život? Da li vam je neko mesto koje prvi put vidite delovalo čudnovato poznato i prisno, a neko koga ste tek upoznali kao da ga oduvek poznajete?

Roman Krv zimske noći počinje pričom iz 2073. godine i vraća se u doba vikinških saga, da bi kroz šest kratkih priča ispričao fantastična povest o ljubavi Erika i Merl, čije se duše vekovima pronalaze i ponovo tragično gube, kao kralj i kraljica, majka i sin, umetnik i dete, ljubavnici, žrtve vampira... Ova potresna paranormalna romanasa dirnuće sve koji su ikada voleli, a posebno ljubitelje gotske proze.

Engleski pisac, ilustrator i muzičar Markus Sedžvik, proslavio se neobičnim fantastičnim, gotskim romanima za mlade, koji vladaju svetskim listama bestselera i osvajaju nagradu za nagradom. Roman Krv zimske noći bio je u užem izboru za Karnegijevu medalju i osvojio je Michael L. Printz Award.

Prikaz romana ,,Krv zimske noći"

06.12.2018.

Odvažno koketirajući sa naslovom Šekspirove komedije, izokreće mu smisao u skladu sa sopstvenom inspirisanošću paranormalnim i gotskom  prozom. Mada se, kao autor veoma čitanih dela, pretežno obraća tinejdžerima, pred nama je roman sa mnogo više iznenađenja, kvaliteta i značenja nego što se možda, na prvi pogled, čini.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Krv zimske noći"

28.07.2017.

Ova knjiga ima 7 priča, i svaka je inspirisana mesecom - Mesec cveća, Mesec sena, Mesec žita, Mesec voća, Mesec lovca, Mesec snega i Mesec krvi. Kroz ove priče ispričana je povest o ljubavi Erika i Merl, čije se duše vekovima pronalaze i ponovo tragično gube.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Krv zimske noći"

28.02.2017.

Sedžvik je veoma specifičan autor, pa je i produkt njegovog rada jednako specifičan. Kako sam saznala da vrlo često provlači gotičke simbole kroz svoja dela, a sada se uverila da je njegovo viđenje tragične ljubavi mnogo šire od onoga kakvo obično srećemo, radujem se čitanju još nekog njegovog dela.

Detaljnije