• Izdavačka kuća Odiseja
kraj zime

KRAJ ZIME

Žan Klod Murleva

416 rsd 594 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Kraj zime" je uzbudljivi distopijski roman za tinejdžere, višestruko nagrađivanog autora Žan-Kloda Murleva.

Kategorija:
Uzrast:
    od 13
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201067
  • Broj strana: 424
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2013

Žan-Klod Murleva je nagrađivani autor brojnih romana za mlade, prevedenih na više od dvadeset jezika. Smatra se savremenim francuskim klasikom.

U fantastičnom svetu koji se po mnogo čemu razlikuje od našeg, neke stvari su ipak iste: potreba za slobodom ne može se ugušiti, a ljubav je najsnažnija pokretačka snaga. Kad četvoro tinejdžera saznaju da je njihove roditelje likvidirao okrutni autoritarni režim Falange, koji vlada gvozdenom pesnicom, beže iz internata u kome su zatočeni i pridružuju se Otporu. Proganjaju ih okrutni ljudi-psi, pomažu retki odvažni ljudi i plemeniti ljudi-konji, a na svakom koraku pojavljuju se neočekivane prepreke ili iznenada pružena prijateljska ruka. Sigurni su samo u jedno: za slobodu se moraju izboriti, po svaku cenu. Milos će se boriti u gladijatorskoj areni, Bartolomeo na bojnom polju a Milena će svojim magičnim glasom pozvati čitav svet da im se pridruži u borbi za slobodu. Knjiga Kraj zime osvojila je preko dvadeset nagrada u Francuskoj i širom sveta, i očarala čitaoce svih generacija.

Dani frankofone knjige u Odiseji

09.06.2020.

Povodom Salona frankofone knjige koji se održava od 9. do 13. juna u Beogradu, Odiseja odobrava popust od 40% na prevode sa francuskog jezika

Detaljnije

Video prikaz romana ,,Kraj zime"

04.05.2017.

Milica sa kanala Knjigatron podelila je sa nama svoje utiske o romanu ,,Kraj zime"

Detaljnije

Prikaz romana ,,Kraj zime"

12.05.2016.

Kraj zime je roman o tome kako se osećaju oni kojima je mrak predugo trajao. Roman u kome osetite istinsku stravu i mučninu dobrog čoveka koji je primoran da ubije kako bi preživeo. Jako lep i bolan, prilično mračan, ali ipak pun nade, za čitaoce koji nisu neizlečivi pesimisti.

Detaljnije